Sport

Vești de ultimă oră despre stadionul Dinamo. Când ar putea începe demoloarea arenei din „Ștefan cel Mare”

Dinamoviștii au oferit noi informații despre construcția noului stadion din „Ștefan cel Mare” . La 1 noiembrie se va afla câștigătorul și valoarea contractului.
01.10.2022 | 08:55
Vesti de ultima ora despre stadionul Dinamo Cand ar putea incepe demoloarea arenei din Stefan cel Mare
Lucrările de demolare a stadionului din „Ștefan cel Mare” ar urma să înceapă de la 1 februarie 203: Sursă foto: Facebook - Noul Stadion Dinamo
ADVERTISEMENT

Dinamo București este nevoită să joace în deplasare meciurile considerate „acasă”. „Alb-roșiii” nu pot evolua pe arena din „Ștefan cel Mare” pentru că stadionul va fi demolat și va lăsa locul unor tribune noi și moderne.

Demolarea propriu-zisă a stadionului „Ștefan cel Mare” ar putea începe la 1 februarie 2023

Stadionul lui Dinamo va fi demolat, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Totuși, demolarea propriu-zisă nu poate începe mai devreme de 1 februarie 2023, după cum a anunțat pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului de presă câștigătorul contractului ar urma să fie anunțat după data de 19 octombrie.

„Conform unei informații primite de la Compania Națională de Investiții, putem confirma că aceasta a finalizat, astăzi, 30 septembrie, toate etapele de evaluare și calificare tehnică a celor 6 oferte depuse pentru elaborarea studiilor necesare aferente noului Complex Sportiv „Arenă Multifuncțională CS Dinamo Bucuresti”, trecând la faza de evaluare financiară, cu termen de finalizare 19 octombrie, urmând apoi desemnarea câștigătorului contractului”, se arată într-o parte din comunicatul publicat pe pagina „Noul Stadion Dinamo”.

ADVERTISEMENT

1 noiembrie, data la care se va comunica public valoarea contractului și câștigătorul

Candidații vor avea dreptul la o perioadă de 10 zile în care să depună contestațiile, urmând ca la 1 noiembrie să fie semnat contractul oficial și să fie anunțat public câștigătorul.

„După expirarea perioadei de contestații, care potrivit legislatiei în vigoare este de 10 zile de la data comunicării rezultatului procedurii, se va semna oficial contractul si se va comunica public castigatorul, cat si valoarea contractului. Estimativ, termenul ar fi, deci, 1 noiembrie 2022. Și totodată va fi emis de CNI ordinul de începere proiect”, a anunțat „Noul Stadion Dinamo” printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf, stadioanele care au fost propuse pentru Euro 2020 au fost modernizate, în timp ce arena din „Ștefan cel Mare” este singurul care a rămas „neatins”.

Care sunt termenele de predare transmise de dinamoviști

Pe pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo” au fost atașate și termenele de predare. Faza 1 cuprinde studiul topografic și studiul geotehnic, care au termen 30 de zile de la data ordinului de începere.

ADVERTISEMENT

Termenele de predare anunțate: 

Faza 1
Studiu topografic vizat OCPI – 30 zile de la data ordinului de începere ;
• Studiu geotehnic verificat Af – 30 zile de la data ordinului de începere;
Faza 2
• Celalalte studii si documente necesare implementării proiectului (studiu de trafic, studiu energie alternativă, etc.) – 45 zile de la data ordinului de începere;
• Întocmire documentației pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, sau care pot condiționa soluțiile tehnice (ex: avizul AACR necesar constructiei unui heliport certificat) – 50 zile de la data ordinului de începere;
• Prezentare 3D (Randări High details exterior si interior arena) – 60 zile de la data ordinului de începere (estimativ 31 decembrie 2022).
• Documentația Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul ”Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo București, Șos. Ștefan cel Mare nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2”, București conform HG 907/2016 avand punct de vedere favorabil/aviz de principiu emis si de Federatia Romana de Fotbal și Federatia Romana de Rugby – 90 zile de la data ordinului de începere”, s-a arătat în comunicat.

ADVERTISEMENT