News

Vești excelente de la epidemiologul Geza Molnar: ”Epidemia este în scădere în România. În mai trebuie ridicată carantina”

21.04.2020 | 18:53
Vesti excelente de la epidemiologul Geza Molnar Epidemia este in scadere in Romania In mai trebuie ridicata carantina
ADVERTISEMENT

Vin vești excelente de la specialiștii din domeniul medical. Epidemiologul Geza Molnar anunță că epidemia de coronavirus a intrat pe o pantă descendentă în România, iar carantina poate fi ridicată chiar de luna viitoare.

Vești excelente de la epidemiologul Molnar Geza: ”Epidemia este în scădere în România. În mai trebuie ridicată carantina”

După președintele Klaus Iohannis, o altă voce importantă din România acestor zile, renumitul epidemiolog Geza Molnar, vine cu o veste excelentă pentru români.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că epidemia de coronavirus este în scădere în România, iar restricțiile impus de autorități ar trebui ridicate în luna mai.

”Această epidemie, până acum în România, este în platou, evoluează ca dinţi de ferestrău. La evaluare, faţă de ultima săptămână, este într-o scădere de 10 la sută. Deci se termină

ADVERTISEMENT

În 5- 10 mai ar trebui ridicată carantina fără discuţie. Dar trebuie să fim atenţi la focarele familiale sau din diferite zone din ţară, pentru că astfel focare vor exista. Astea vor fi o mare problemă”, a declarat Geza Molnar pentru Mediafax.

Geza avertizează asupra revenirii epidemiei

Epidemiologul Geza Molnar a ținut să mai precizeze că nu e exclus ca numărul de cazuri să mai crească acum după sărbători, dar acesta este convins că virusul va dispărea încet şi de la sine în următoarea lună.

ADVERTISEMENT

“Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturație, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu, durează între şase-opt săptămâni, apoi trece”, a mai spus Geza Molnar.

În ceea ce privește posibilitatea ca un nou val de COVID-19 să lovească țara noastră, Molnar Geza spune că șanse sunt mari, însă boala nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va transmite aşa de uşor. Acesta afirmă că noul COVID 19 va exista în următorii ani, la fel ca virusul gripal.

ADVERTISEMENT

Iohannis a deschis seria veștilor bune de marți

În cursul acestei zile, Klaus Iohannis a anunțat că autoritățile lucrează deja la un plan de relaxare a măsurilor ce urmează să fie în aplicare gradual.

Concret, o parte din interdicțiile prevăzute în Ordonanțele Militare ar putea fi ridicate începând cu 15 mai, data la care expiră decretul de prelungire a stării de urgență. Lucrurile vor evolua treptat, avertizează șeful statului și numai dacă evoluția epidemiei o va permite.

ADVERTISEMENT