Elevii au început modulul 3 pe data de 8 ianuarie, după sărbătorile de iarnă. În luna februarie, ei au avut și vacanța de schi, în funcție de fiecare inspectorat, după care a început modulul 4. Acesta se va încheia pe 17 aprilie.
Se apropie vacanța de primăvară. Aceasta include Paștele și durează zece zile, până pe data de 27 aprilie. După acest timp de odihnă, elevii vor începe modulul 5, care se încheie odată cu venirea vacanței de vară.
Programa școlară a suferit schimbări, însă asta le-a adus mai multe vacanțe elevilor și profesorilor. Au avut parte de mai multe zile libere, lucru ce, momentan, rămâne valabil.
Vacanța de vară este una dintre cele mai așteptate, deoarece durează trei luni. Elevii din România vor merge la cursuri în perioada 28 aprilie – 20 iunie, după care începe vacanța. Totuși, cei care au un program puțin modificat sunt cei care susțin examenele naționale.
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor avea loc mai devreme anul acesta, în intervalul 10-16 iunie 2025. Pe 20 iunie 2025, elevii vot primi rezultatele. În schimb, examenul de Evaluare Națională va avea loc în perioada 23-27 iunie 2025. Elevii vor primi rezultatele probelor pe 3 iulie 2025.
Probele scrise la Bacalaureat vor avea loc în intervalul 10-16 iunie, urmând ca în data de 20 iunie să primească rezultatele. Când vorbim de Evaluarea Națională, acestea vor avea loc în perioada 23-27 iunie, iar rezultatele se vor afla în data de 3 iulie 2025.
Structura anului școlar 2025-2026, după vacanța de vară, elevii se vor întoarce la școală pe data de 8 septembrie 2025. Cursurile se desfășoară pe o perioadă de 36 de săptămâni. De asemenea, sunt organizate în 5 module, așa cum s-a întâmplat și în anul școlar curent. Clasele terminale vor avea doar 34 de săptămâni de cursuri.
Totuși, ministrul educației, Daniel David, susține că toate examenele naționale pe care le dau elevii până în clasa a XII-a ar trebui regândite.
„Trebuie regândite toate formele noastre de examinare națională, inclusiv în clasa a VIII-a. Așa cum am spus că titularizarea (n.red.: examen pentru profesori) nu pare să fie un soi de bune practici, nici modul în care facem noi evaluarea de clasa a VIII-a nu pare să fie ceva foarte răspândit. În aceeași logică, am aceeași părere și despre ceea ce se întâmplă în clasa a V-a”, a spus Daniel David.