News

Vești excelente pentru pensionari. A început tipărirea taloanelor cu ajutorul financiar de 700 de lei. Când încep plățile

Ministrul muncii, Marius Budăi, vine cu vești excelente pentru milioane de pensionari. Miercuri, 29 iunie, a început tipărirea taloanelor cu ajutorul financiar de 700 de lei. Când încep efectiv plățile.
29.06.2022 | 19:52
Vesti excelente pentru pensionari A inceput tiparirea taloanelor cu ajutorul financiar de 700 de lei Cand incep platile
Ministrul muncii, vești excelente pentru pensionari. Se tipăresc taloanele de pensie cu ajutorul de 700 de lei. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Milioane de pensionari din România cu venituri modeste primesc vești excelente de la guvernanți.

Ministrul muncii, vești excelente pentru pensionari. Se tipăresc taloanele de pensie cu ajutorul de 700 de lei

Marius Budăi, ministrul muncii, a oferit, miercuri, noi detalii despre ajutorul financiar în valoare de 700 de lei.

Oficialul Executivului anunță că, în cursul acestei zile, a început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei promis de coaliția de guvernare.

ADVERTISEMENT

Același Marius Budăi a mai subliniat că de vineri, 1 iulie, începe și efectuarea plăților către cetățeni.

”A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor”, a scris ministrul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ce persoane primesc ajutorul de 700 de lei de la Guvern

Acest ajutor financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei, potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

În debutul lunii iunie, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă ce prevede acordarea acestui ajutor de 700 lei pentru pensionarii din sistemul public şi militar cu venituri sub 2.000 lei/lună.

ADVERTISEMENT

Veniturile lunare la care face referire Ordonanţa de urgenţă sunt următoarele:

  • a) venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022
  • b) venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022
  • c) venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale
  • d) venituri din indemnizaţia socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare
  • e) venituri din salarii şi asimilate salariilor, raportate în ”Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” al cărei termen de depunere este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plăteşte ajutorul financiar. Acesta se acordă doar dacă veniturile cumulate şi realizate de aceeaşi persoană sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.