News

Vești excelente pentru pensionari! Cresc pensiile chiar din această lună

01.09.2020 | 09:20
Vesti excelente pentru pensionari Cresc pensiile chiar din aceasta luna
ADVERTISEMENT

Vești excelente pentru pensionari! Chiar din acest moment intră în vigoare creșterea cu 14% a punctului de pensie, ceea ce înseamnă automat un singur lucru.

Aproape cinci milioane de pensionari din România vor avea veniturile mai mari începând cu această lună. Discutăm despre o creștere importantă.

ADVERTISEMENT

Concret, prin această majorare de 14%, punctul de pensie ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, ceea ce presupune un plus de 177 de lei.

Cresc pensiile pentru aproximativ 5 milioane de pensionari

Vă readucem aminte că punctul de pensie este un element utilizat în calcularea pensiei, un element stabilit în urmă cu mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

De altfel, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu declara la sfârșitul lunii iunie, la Digi24, că susține majorarea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie, pentru a rămâne bani și pentru investiții.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doar câteva zile, același Florin Cîțu a explicat că scenariul pentru creșterea pensiilor pleacă de la Ministerul Finanțelor, care propune o majorare cu 10 la sută, dar s-ar putea ca premierul să decidă ca această creștere a pensiilor să fie mai mare, pentru că finalmente este o decizie politică.

Interesant este că pensiile ar fi trebuit să crească cu 40 la sută de la 1 septembrie, potrivit unei legi adoptate în guvernarea PSD.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, criza economică determinată de pandemie a făcut imposibilă această creștere, ce ar fi fost oricum dificil de realizat, potrivit specialiștilor, chiar și în condiții de normalitate.

ADVERTISEMENT