ADVERTISEMENT
News

Vești excelente pentru pensionari! Cresc pensiile chiar din această lună

Autor: Alexandru Năstase | 01.09.2020 | 09:20
Vești excelente pentru pensionari! Cresc pensiile chiar din această lună
O pensionară de 74 de ani, infractor de meserie. Cum îşi păcălea victimele. Sursa foto - hepta.ro

Vești excelente pentru pensionari! Chiar din acest moment intră în vigoare creșterea cu 14% a punctului de pensie, ceea ce înseamnă automat un singur lucru.

ADVERTISEMENT

Aproape cinci milioane de pensionari din România vor avea veniturile mai mari începând cu această lună. Discutăm despre o creștere importantă.

Concret, prin această majorare de 14%, punctul de pensie ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, ceea ce presupune un plus de 177 de lei.

ADVERTISEMENT

Cresc pensiile pentru aproximativ 5 milioane de pensionari

Vă readucem aminte că punctul de pensie este un element utilizat în calcularea pensiei, un element stabilit în urmă cu mai mulți ani.

Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

ADVERTISEMENT

De altfel, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu declara la sfârșitul lunii iunie, la Digi24, că susține majorarea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie, pentru a rămâne bani și pentru investiții.

În urmă cu doar câteva zile, același Florin Cîțu a explicat că scenariul pentru creșterea pensiilor pleacă de la Ministerul Finanțelor, care propune o majorare cu 10 la sută, dar s-ar putea ca premierul să decidă ca această creștere a pensiilor să fie mai mare, pentru că finalmente este o decizie politică.

ADVERTISEMENT

Interesant este că pensiile ar fi trebuit să crească cu 40 la sută de la 1 septembrie, potrivit unei legi adoptate în guvernarea PSD.

Cu toate acestea, criza economică determinată de pandemie a făcut imposibilă această creștere, ce ar fi fost oricum dificil de realizat, potrivit specialiștilor, chiar și în condiții de normalitate.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!