Fotbal intern

Vești excelente pentru Rădoi. Reușite pe bandă pentru stranieri, în frunte cu Man, Mihăilă și Stanciu

14.03.2021 | 21:57
Vesti excelente pentru Radoi Reusite pe banda pentru stranieri in frunte cu Man Mihaila si Stanciu
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi și naționala României se pregătesc pentru meciurile din finalul lunii. Tricolorii care evoluează peste hotare dau dovadă de o formă excelentă și au oferit assist-uri și goluri în acest weekend.

Atenția a fost atrasă îndeosebi de perechea Dennis Man – Valentin Mihăilă, care a colaborat perfect la golul de 1-0 marcat de Parma în victoria cu 2-0 contra celor de la AS Roma.

ADVERTISEMENT

Nu doar cei doi români care evoluează pentru echipa de pe Ennio Tardini au făcut senzație în acest weekend, ci și alți stranieri, spre satisfacția lui Mirel Rădoi care pare să aibă de unde să aleagă soluții.

Vești excelente pentru Rădoi. Man și Mihăilă, recital în Serie A

Protagoniștii celor mai scumpe transferuri reușite de cluburile din România în ultimii ani sunt și cei ce au de dus pe umeri cea mai mare presiune dintre stranieri. Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt considerați a fi marile speranțe ale Parmei în tentativa clubului gialoblu de a scăpa de la retrogradarea în Serie B.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă au avut un început ezitant de cariere pe Ennio Tardini, românii dau semne că s-au adaptat la rigorile fotbalului italian și au avut o evoluție de excepție contra Romei. Man i-a pasat lui Mihăilă în careul capitolinilor, în minutul 9, iar fostul oltean a marcat cu un șut năprasnic, care nu i-a dat nicio șansă portarului Pau Lopez.

Atât presa din Italia, cât și fanii Parmei i-au lăudat după meci pe cei doi, numindu-l „Super-Man” pe fostul atacant de la FCSB, respectiv „devastator” pe Mihăilă. A fost prima combinație 100% românească din Serie A, după nu mai puțin de 29 de ani. Hagi și Răducioiu colaborau în mod similar pentru un gol marcat de Brescia contra celor de la Genoa, în 1992.

ADVERTISEMENT
  • 2 goluri în ultimele 2 etape a reușit Mihăilă în Serie A;
  • 1 assist în 254 de minute a reușit Dennis Man în tricoul Parmei.

Spectacol făcut și de ceilalți stranieri. Stanciu a dat o dublă!

Lista preliminară pentru primele meciuri din calificările la CM 2022 a fost deja anunțată de Mirel Rădoi încă de săptămâna trecută. De pe ea nu lipsesc Dennis Man și Valentin Mihăilă, dar nici alți fotbaliști români cu nume, care evoluează în campionatele puternice ale Europei.

ADVERTISEMENT

Iar nici aceștia nu au dezamăgit. Nicolae Stanciu a marcat o dublă pentru Slavia Praga în meciul cu Mlada Boleslav, după ce joia trecută înscrisese și în Europa League, contra echipei lui Ianis Hagi, Rangers. În același meci, fiul „Regelui” a oferit și el o pasă decisivă. Stanciu a ajuns la 9 goluri marcate în prima ligă cehă, în acest sezon.

Au mai înscris goluri importante și Eric Bicfalvi, care a adus victoria celor de la Ural în fața lui Volgograd, în runda a 22-a din Rusia, succes ce liniștește apele pentru formația românului, care s-a distanțat la 8 puncte de locurile retrogradabile. De asmenea, a reușit să marcheze și Vasile Mogoș, în înfrângerea lui Chievo scor 2-4, la Lecce.

Un alt stranier care a reușit să marcheze în acest weekend este Sergiu Hanca. Fostul dinamovist a deschis scorul în partida Cracovia – Slask, încheiată cu scorul de 1-1. Trupa lui Hanca se află și ea în lupta pentru evitarea retrogradării și are doar patru puncte deasupra locului care duce în liga secundă.

  • 6 goluri au marcat stranierii în acest weekend;
  • 3 pase decisive au oferit internaționalii români.

Maxim și Ganea, pase decisive în Turcia și Grecia

Dacă selecționerul se gândește la oameni care să poată oferi un assist, există vești bune și din acest punct de vedere. Pe lângă pasa excelentă oferită de Man la golul înscris de Mihăilă, alți doi români au pasat decisiv în meciurile din ultima rundă din Turcia și Grecia. Este vorba despre Alex Maxim și Cristi Ganea.

Fotbalistul lui Gaziantep a pasat decisiv pentru Dicko la golul prin care Gaziantep a deschis scorul în fața lui Denizlispor, în meciul câștigat cu 2-0. Tot în acest weekend, fundașul Cristi Ganea i-a pus mingea pe tavă unei cunoștințe mai vechi a tricolorilor, grecul Kostas Mitroglou. Acesta a marcat unicul gol al partidei Aris – OFI Creta, pentru gazde.

România se va putea baza pe stranierii care au dat randament în acest weekend la meciurile din finalul lunii, pe care echipa lui Mirel Rădoi le va juca împotriva Macedoniei de Nord, Germaniei și Armeniei. Acesta este programul complet al partidelor pe care românii le vor disputa în primele trei etape ale calificărilor la CM 2022:

  • Etapa 1 (25 martie) – România – Macedonia de Nord (ora 21:45)
  • Etapa 2 (28 martie) – România – Germania (ora 21:45)
  • Etapa 3 (31 martie) – Armenia – România (ora 19:00)
ADVERTISEMENT