News

Vești excelente pentru sute de mii de români. Ajutoare de la Guvern înainte de Paște. Cine poate lua pachete cu 24 de kilograme de alimente

Înainte de Paște, de la Guvern vin vești excelente pentru români: se anunță ajutoare importante care constau în 24 de kilograme de alimente.
23.03.2023 | 07:41
Vesti excelente pentru sute de mii de romani Ajutoare de la Guvern inainte de Paste Cine poate lua pachete cu 24 de kilograme de alimente
Ajutoare de la Guvern înainte de Paște pentru sute de mii de români. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Se dau ajutoare de la Guvern înainte de Paște. Sute de mii de români vulnerabili vor primi în perioada următoare cele 24 de kilograme de alimente. Anunțul oficial a fost făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Ajutoare de la Guvern înainte de Paște pentru sute de mii de români

În această săptămână, Executivul a venit cu vești bune pentru românii defavorizați. Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, a anunțat că la nivel național începe distribuția unei noi tranșe cu cele 24 de kilograme de alimente.

ADVERTISEMENT

”Începe distribuția unei noi tranșe de pachete cu alimente de 24 kg pentru persoane vulnerabile, pe care le oferim din fonduri europene pentru 1,18 milioane de beneficiari.

În acest sens, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, va efectua o vizită de lucru la depozitul Oltina, județul Prahova, unde are loc ambalarea pachetelor, mâine, 23.03.2023, ora 10.00”, se arată într-un comunicat al MIPE.

ADVERTISEMENT

Proiectul acordării acestor alimente este finanțat prin POAD (Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate). Bugetul total este de 235 milioane euro. El presupune livrarea a 7.133.112 de pachete (170.000 tone de alimente) în șase tranșe de-a lungul anului în curs.

Cine sunt persoanele care beneficiază de aceste ajutoare de la Guvern

De acest sprijin de la stat beneficiază mai multe categorii de persoane. Vorbim de familiile și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, dar și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

ADVERTISEMENT

Ajutorul va ajunge și la persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață. În acest caz se încadrează victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Ce conțin pachetele cu cele 24 de kg de alimente

Pachetele cu cele 24 de kg de alimente care urmează să ajungă la românii cu probleme conțin mai multe produse alimentare de bază. Printre acestea: făină, ulei, zahăr, orez sau paste făinoase. Nu lipsesc de pe listă conservele cu carne de porc sau vită. Iată lista completă a conținutului acestor pachete:

ADVERTISEMENT
  • făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
  • mălai (4 pungi de 1 kg);
  • paste făinoase (2 pungi de 400 g);
  • ulei (4 sticle de 1 l);
  • zahăr (2 pungi de 1 kg);
  • orez (4 pungi de 1 kg);
  • conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
  • conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
  • conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
  • borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
  • gem de fructe (1 borcan de 360 g);
  • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).
ADVERTISEMENT