Sport

Irina Begu va debuta duminică la Roland Garros. Ora de start a meciului cu Anna Bondar din primul tur

Sorana Cîrstea și Irina Begu sunt capi de serie la Roland Garros. Pe tabloul principal se mai află și Ana Bogdam iar cele trei românce și-au aflat adversarele din primul tur.
27.05.2023 | 18:17
Irina Begu va debuta duminica la Roland Garros Ora de start a meciului cu Anna Bondar din primul tur
Cele trei reprezentante ale României pe tabloul principal de la Roland Garros, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, și-au aflat adversarele din primul tur. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
27-05-2023
15:22

Ora de start a partidei Irina Begu - Anna Bondar

Irina Begu este prima dintre jucătoarele din România care ia startul la Roland Garros. Prima rachetă a României, favorită 27 la Openul Francez, va intra pe teren duminică, 28 mai, chiar în prima zi de competiție. Organizatorii celui de-al doilea Grand Slam al anului au anunțat orele de disputare ale partidelor de duminică.

Partida dintre Irina Begu și Anna Bondar este a patra de pe Terenul 12 de la Roland Garros. Ceea ce echivalează cu faptul că meciul româncei cu jucătoarea din Ungaria va începe în jurul orei 18:00, ora României. 

Pedro Martinez – Tallon Griekspoor, Matteo Arnaldi – Daniel Elahi Galan și Taylor Townsend – Anastasia Potapova sunt primele trei meciuri care se desfășoară duminică pe Terenul 12 înainte de meciul Irinei Begu. 

26-05-2023
17:17

Irina Begu va debuta duminică la Roland Garros

Irina Begu, favorită 27 la câștigarea trofeului de la Roland Garros, va fi prima dintre jucătoarele din România care va lua startul la al doilea Grand Slam al anului. În vârstă de 32 de ani, Irina Begu o va înfrunta duminică, 28 mai, în primul tur pe zgura de la Paris pe Anna Bondar din Ungaria. 

Va fi prima confruntare directă între jucătoarea din România și locul 103 WTA. Irina Begu a atins în două rânduri optimile de finală la Roland Garros în 2016 și 2022, acestea fiind cele mai bune rezultate la Openul Francez. 

Sorana Cîrstea o înfruntă pe Jasmine Paolini în runda inaugurală, în timp ce Ana Bogdan va evolua în compania lui Caty McNally din SUA. Programul pentru zilele de luni și marți urmează să fie anunțat de organizatori. Roland Garros este singurul turneu de Grand Slam din cele patru în care primul tur se desfășoară pe parcursul a trei zile și care debutează duminica.

25-05-2023
13:26

Ce adversare au jucătoarele din România

Cele trei reprezentante ale României pe tabloul principal de la Roland Garros, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, și-au aflat adversarele din primul tur.

Begu, cap de serie numărul 27, o va întâlni în premieră pe Anna Bondar din Ungaria, locul 103 WTA. Dacă se va impune, adversară în turul 2 îi va fi italianca Sarra Errani sau elvețianca Jil Teichman, iar într-un eventual tur 3 românca s-ar putea duela cu Maria Sakkari din Grecia, a opta favorită a competiției.

Cîrstea, cap de serie numărul 31, se va confrunta în runda inaugurală cu italianca Jasmine Paolini, poziția 52 în ierarhia mondială, cea în fața căreia a pierdut singurul duel direct de până acum, în sferturile de finală de la Portoroz, în 2021. Dacă se va califica, ea va juca în turul 2 cu ucraineanca Kateryna Baindl, locul 80 WTA, sau o jucătoare venită din calificări, dar în runda a 3-a i-ar putea ieși în față tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul 7.

Bogdan va începe turneul cu un meci împotriva americancei Caty McNally, poziția 54 în clasamentul mondial, jucătoare pe care nu a mai întâlnit-o niciodată în carieră până acum. În cazul unui succes, românca va juca în turul doi cu belgianca Elise Mertens, favorită 28, sau o jucătoare venită din calificări.

Jucătoarea Patricia Țig, locul 721 WTA, avea garantată prezența pe tabloul principal datorită clasamentului protejat, dar s-a retras înaintea tragerii la sorți.

24-05-2023
14:27

Nici Gabriela Ruse nu a trecut de turul 2 al calificărilor

Jucătoarea Gabriela Ruse, locul 156 WTA, a fost eliminată în turul 2 al calificărilor de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Ea a fost învinsă de sportiva belgiană Greet Minnen, favorită 25 și poziția 119 în clasamentul mondial, scor 4-6, 1-6, într-o oră şi 23 de minute.

24-05-2023
10:32

Miriam Bulgaru, învinsă în calificări

Jucătoarea Miriam Bulgaru, locul 232 WTA, a fost eliminată în turul secund al calificărilor de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Românca a fost învinsă de americanca Kayla Day, cap de serie numărul 26 și poziția 138 în ierarhia mondială, scor 4-6, 1-6, într-o oră şi 39 de minute.

În lupta pentru calificarea pe tabloul principal mai este Gabriela Ruse, locul 156 WTA, care o întâlneşte în turul doi pe sportiva belgiană Greet Minnen, favorită 25 și poziția 119 în clasamentul mondial.

23-05-2023
07:41

Miriam Bulgaru, victorie în debutul calificărilor

Jucătoarea Miriam Bulgaru, locul 232 WTA, a acces în turul doi al calificărilor de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Românca a învins-o în runda inaugurală pe rusoaica Ekaterina Makarova, poziția 225 în clasamentul mondial, scor 1-6, 6-3, 6-2, după puțin peste două ore. Bulgaru va juca în faza următoare cu americanca Kayla Day, locul 138 WTA și cap de serie numărul 26 în calificări.

În schimb, Alexandra Cadanţu-Ignatik, locul 260 WTA, a fost eliminată în primul tur al calificărilor de la Roland Garros. Ea a fost învinsă de Dayana Yastremska din Ucraina, poziția 144 în ierarhia mondială, scor 5-7, 3-6, într-o oră şi 45 de minute.

22-05-2023
14:12

Gabriela Ruse a învins-o pe Jaqueline Cristian în primul tur al calificărilor la Roland Garros

Gabriela Ruse (156 WTA) și Jaqueline Cristian (128 WTA) s-au înfruntat pentru a treia oară în circuitul WTA în primul tur al calificărilor de la Roland Garros. Câștig de cauză a avut Gabriela Ruse care s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4 după o oră și 13 minute de joc. 

Campioană la Hamburg în 2021, Gabriela Ruse a câștigat de trei ori pe serviciul adversarei în primul set pe care l-a câștigat cu 6-3. În actul secund, Jaqueline Cristian și-a ridicat nivelul de joc și a condus cu 3-1 și 4-2, însă Gabi Ruse a revenit și a câștigat setul după patru game-uri consecutive. Gabriela Ruse a preluat conducerea în meciurile directe cu Jaqueline Cristian, scor 2-1.

În turul 2, Ruse va juca împotriva lui Greetje Minnen (119 WTA, Belgia). Într-un eventual tur 3, Gabi Ruse ar putea să o înfrunte pe Alexandra Ignatik, cea care joacă în runda inaugurală cu Dayana Yastremska. 

Tenisul românesc va avea patru reprezentante pe tabloul principal de la Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Organizatorii au stabilit capii de serie la turneul din Paris, iar Irina Begu și Sorana Cîrstea vor beneficia de acest statut.

Vești excelente pentru tenisul românesc: Irina Begu și Sorana Cîrstea, capi de serie la Roland Garros

În absența Simonei Halep, campioană la Roland Garros în 2018, România le va avea pe tabloul principal al turneului francez pe Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig. Datorită ultimelor performanțe din circuit Irina Begu și Sorana Cîrstea vor fi capi de serie la Roland Garros și vor beneficia de un traseu mai ușor, cel puțin până în turul 3.

ADVERTISEMENT

Irina Begu a urcat în clasament, mai ales după ce a atins sferturile de finală de la WTA Madrid, iar sportiva din România va fi cap de serie numărul 27 la Openul Francez. De cealaltă parte, câștigătoare la Reus, dar și cu performanțe excelente la Indian Wells și Miami, Sorana Cîrstea a urcat în ierarhie chiar înainte de al doilea turneu de Grand Slam al anului și va fi favorită 31 la ridicarea trofeului.

Cea mai bună performanță a sportivei din Târgoviște la Roland Garros a fost sfertul de finală atins în 2009. Principala favorită a competiției este Iga Swiatek, liderul mondial și campioana en-titre. Aryna Sabalenka este cotată cu șansa a doua, în timp ce Jessica Pegula este al treilea cap de serie la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse – Jaqueline Cristian, duel 100% românesc în calificări la Roland Garros

România va avea alte patru reprezentante la Roland Garros în primul tur de pe tabloul din calificări. Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian se vor înfrunta într-un duel 100% românesc pentru calificarea în turul secund al calificărilor.

Alexandra Ignatik va avea parte de un duel dificil încă din runda inaugurală. Sportiva de pe locul 260 WTA o va înfrunta pe Dayana Yastremska, fostă jucătoare în Top 100 WTA. Ultima româncă de pe tabloul din calificări este Miriam Bulgaru.

ADVERTISEMENT

Românca de pe locul 232 WTA va juca în primul tur împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova. După actualizarea făcută luni, 22 mai, Sorana Cîrstea a depășit-o în clasamentul WTA pe Simona Halep. Cea mai titrată tenismenă din România este suspendată provizoriu pentru dopaj și nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2022.

Daniil Medvedev, favoritul numărul doi la Roland Garros în detrimentul lui Novak Djokovic

Daniil Medvedev, proaspăt câștigător la Mastersul de la Roma, a urcat pe locul 2 în ierarhia ATP, performanță ce echivalează cu statutul de cap de serie numărul 2 la Roland Garros. Rusul i-a luat locul lui Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Principalul favorit al competiției este Carlos Alcaraz care a revenit pe prima poziție în lume după ce Novak Djokovic nu și-a putut apăra punctele cucerite anul trecut la Roma. Principalul obiectiv al primilor clasați în ierarhie este să evite un sfert de finală împotriva lui Stefanos Tsitsipas și Casper Ruud. Cei doi tenismeni sunt cap de serie 5 și 6 la Roland Garros și au înregistrat performanțe notabile pe zgură.

ADVERTISEMENT