Fotbal intern

Veşti excelente! Mihai Rotaru s-a externat din spital după ce s-a recuperat de COVID-19. Unde va vedea meciul U Craiova – Voluntari

19.09.2020 | 20:37
Vesti excelente Mihai Rotaru sa externat din spital dupa ce sa recuperat de COVID19 Unde va vedea meciul U Craiova  Voluntari
ADVERTISEMENT

Starea lui Mihai Rotaru s-a îmbunătățit, iar patronul oltenilor este aproape de a fi externat din spital, după ce a trecut prin momente extrem de dificile, iar mulți suporteri își făceau griji pentru viața sa.


UPDATE, 19 septembrie 2020, 20:34 / Mihai Rotaru s-a externat și a scăpat ca prin urechile acului, după ce s-a aflat în stare gravă timp de două săptămâni și va vedea de acasă meciul cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Din fericire, veștile referitoare la șeful Craiovei sunt din ce în ce mai îmbucurătoare. La începutul săptămânii, acesta s-a simțit mult mai bine și a ieșit de la terapie intensivă, fiind foarte aproape să fie externat.

În plus, pentru prima dată după 3 săptămâni, lui Mihai Rotaru i-a ieșit negativ testul pentru COVID-19. Totuși, pentru a fi considerat vindecat, el mai are nevoie ca și următoarele două teste să fie tot negative și abia atunci se va putea spune că toate lucrurile sunt în ordine.

ADVERTISEMENT

Două săptămâni de chin în stare critică pentru Mihai Rotaru la terapie intensivă

Mihai Rotaru a suferit leziuni ale plămânilor și a stat o perioadă lungă de timp la terapie intensivă, unde a fost ventilat mecanic timp de mai bine de două săptămâni.

Se pare că infectarea a survenit la întoarcerea din Georgia, după meciul cu Lokomotiv Tblisi, când Mihai Rotaru, Marcel Popescu, Sorin Cârţu, Ovidiu Costeşin şi Emil Pieleanu au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Dacă Marcel Popescu, Sorin Cârțu și Emil Pieleanu au fost declarați asimptomatici, patronul Mihai Rotaru și Ovidiu Costeșin nu au fost atât de norocoși și au trecut prin perioade grele la secția de terapie intensivă a spitalului județean din municipiul Craiova.

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, după câteva zile de spitalizare, starea celor doi a fost declarată stabilă, iar lucrurile păreau să reintre în normal, tratamentul aplicat de medicii craioveni părând să dea rezultate. De altfel, Costeşin a şi fost mutat de la terapie intensivă în salonul COVID-19.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu la fel au stat lucrurile și cu Mihai Rotaru, care a început să se simtă din ce în ce ai rău. Familia era foarte îngrijorată și a explicat prin cea trece patronul lui CS U Craiova: ,,Complicațiile au apărut din zona plămânilor, infecţia cu coronavirus l-a afectat grav. E clar că şi după revenire ca avea nevoie, o perioada îndelungată, de supraveghere și coordonare medicală de specialitate”, spun membrii familiei.

Cristiano Bergodi alături de Mihai Rotaru

Antrenorul lui CS U Craiova, Cristiano Bergodi și jucătorii săi au fost extrem de îngrijorați de starea patronului echipei și i-au transmis un mesaj prin intermediul italianului: ,,Doresc împreună cu toți jucătorii, cu toată echipa să câștigăm acest meci și pentru patron, domnul Rotaru, care trece printr-o perioadă grea, dar și pentru ceilați care sunt bolnavi, care au luat COVID-19. Este o problemă, dar ne dorim să-i facem un cadou domnului Rotaru, trece printr-o perioadă foarte grea”, a declarat Cristiano Bergodi.

În vârstă de 45 de ani, Rotaru a rămas implicat în activitatea clubului chiar și de patul de spital, dar era ținut în viață prin ventilație artificială, iar doctorii i-au impus restricții dure.

Chiar dacă este aproape de a fi externat, dar mai are nevoie de încă două teste negative pentru a fi declarat vindecat, dar chiar și așa, va avea nevoie de asistență medicală și după ce va ieși din spital, datorită stresului acut la care a fost supus în finalul campionatului, iar din această cauza a ajuns să fumeze extrem de mult.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FC Voluntari: 1,87 este cota pentru „peste 2,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT