News

Vești importante pentru elevi. Ministrul Educației a spus ce s-ar putea întâmpla cu Examenele Naționale în carantină

14.03.2021 | 21:24
Vesti importante pentru elevi Ministrul Educatiei a spus ce sar putea intampla cu Examenele Nationale in carantina
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, la Antena 3, că elevii aflați în localități aflate în carantină la data examenelor de bacalaureat și pentru evaluarea națională vor putea să participe la examene, în pofida restricțiilor aflate la acel moment în vigoare, relatează stiripesurse.ro.

Ministrul a precizat că această derogare pentru elevii din clasele terminale din localitățile carantinate va trebui aprobată în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

În ce privește Capitala, Cîmpeanu a dat asigurări că școlile vor rămâne deschise atâta vreme cât nu se va ajunge la o rată a infectărilor calculată pe ultimele 14 zile de 6‰.

Școlile rămân deschise la rate sub 6‰

Dacă pe perioada examenelor naționale, bacalaureat și evaluarea națională, vom avea localități carantinate, sunt convins că CNSU ar putea să ia în considerare să facă o excepție”, a declarat ministrul.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a spus că nu este luată în calcul închiderea școlilor câtă vreme rata de incidență a infectărilor se menține sub pragul stabilit, de 6‰.

Nu văd de ce s-ar pune în discuție închiderea tuturor școlilor din București atâta vreme cât suntem și sperăm să rămânem departe de pragul de 6 la mie (…) Suntem obligați să luăm în considerare această situație, dar nu va propune nimeni închiderea școlilor atâta vreme cât reușim să rămânem sub 6 la mie”, a declarat ministrul la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Din aceste considerente, Cîmpeanu a făcut un apel către respectarea strictă a regulilor de prevenție în școli, precum aerisirea sălilor, purtarea măștii, distanțarea adecvata și testarea. Ministrul a preci că se fac demersuri pentru a susține o testare non-invazivă, mai ușor de efectuat și care ar putea fi acceptată de către părinți.

Îndemnăm întodeauna la respectarea regulilor și la vaccinare pentru a face tot posibilul pentru a nu ajunge la 6 la mie care este definit drept prag legal de la care se intră în carantină, deci și școlile se vor închide”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT