News

Vești importante pentru elevi și părinți. Cum se pot recupera orele pierdute în pandemie

16.03.2021 | 07:57
Vesti importante pentru elevi si parinti Cum se pot recupera orele pierdute in pandemie
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației vine cu vești excelente pentru elevi și părinți într-o perioadă extrem de dificilă din pandemie, cu foarte multe ore pierdute din cauza restricțiilor.

Astfel, instituția condusă de Sorin Cîmpeanu informează că orele remediale (de recuperare) pot fi făcute și la stat și la privat, iar școlile pot aduce profesori calificați din alte unități pentru aceste cursuri.

ADVERTISEMENT

Totul este stipulat într-un document transmis de Ministerul Educației șefilor inspectoratelor școlare județene într-o videoconferință, la mijlocul acestei luni.

Ministerul Educației, vești importante pentru elevi și părinți în privința orelor pierdute

În perspectiva viitoarelor examene finale, dar și a recuperării materiei pierdute în acest an școlar din cauza restricțiilor impuse de pandemie, orele de recuperare pentru elevi pot fi făcute și la stat și la privat, potrivit unui document transmis școlilor din țară de minister, anunță Edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

În actul oficial se mai arată că aceste ore remediale pot fi făcute și în regim simultan. Astfel, școlile pot aduce profesori calificați din alte unități pentru aceste cursuri.

”Cadrele didactice pot susține ore de remediere, acestea nu sunt introduse în EduSal, nu se cumulează cu norma de bază (nu este limitat numărul de ore, este conform Codului Muncii)”, potrivit documentului citat.

ADVERTISEMENT

Pot participa la sesiunile de recuperare a materiei pierdute toți elevii din România din ciclurile primar și gimnazial, clasele pregătitoare, a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a. Înscrierile se fac în regim continuu, iar actualizarea elevilor în grupele de remediale se face lunar, în ultima săptămână din lună.

Câte ore remediale se fac pe lună

Ministerul mai anunță că elevii din țară vor participa la 20 de ore pe lună de activități de educație remedială. Un elev poate să absenteze lunar cel mult 5 ore de la activități remediale.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește programul orar al activităților de recuperare, acesta se stabilește de către cadrul didactic, cu consultarea elevilor și a părinților sau reprezentanților legali ai acestora. Aceste activități se pot realiza și în zilele de sâmbătă, cu acordul părinților.

Potrivit sursei citate, aceste ore remediale se plătesc profesorilor care fac aceste cursuri cu 100 de lei brut/lună, în limita a 20 de ore pe lună, potrivit ordinului de ministru care reglementează această plată.

ADVERTISEMENT