ADVERTISEMENT
News

Vești îngrijorătoare din Brazilia. Cercetătorii au depistat persoane infectate simultan cu două tulpini Covid

Autor: Flaviu Popa | 29.01.2021 | 14:54
Vești îngrijorătoare din Brazilia. Cercetătorii au depistat persoane infectate simultan cu două tulpini Covid
Două tulpini de Covid au infectat mai mulți brazilieni, simultan. Foto: Hepta

Cercetătorii din Brazilia au descoperit oameni infectați cu două tulpini diferite de SARS-CoV-2, simultan.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință nu credeau că acest lucru e posibil, existând un consens că tulpina dominantă nu ar permite accesul în organism unei alte tulpini.

Cu toate acestea, veștile proaste date de cercetătorii din Brazilia ridică noi semne de întrebare asupra unei boli care a îngenuncheat planeta.

ADVERTISEMENT

Brazilia a descoperit oameni infectați  simultan cu două tulpini de Covid

Noile informații au fost publicate pe site-ul medical medRxiv și sunt primele din lume care demonstrează că o persoană se poate infecta simultan cu două tulpini de Covid.

Cu toate acestea studiul nu este considerat oficial pentru că nu a fost publicat în literatura de specialitate. Ambii pacienție au aproximativ 30 de ani și s-au infectat în noiembrie atât cu o formă veche a Covid, cât și cu tulpina nouă de tip B.1.1.28, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

Bărbații nu au avut nevoie de internare în spital și au dezvoltat simptome minime. Conform cercetătorilor, conviețuirea dintre tulpini într-un organism nu părea posibilă și ar putea duce la noi mutații imposibil de combătut.

Aceste co-infecții pot genera noi tulpini, virusul poate evolua astfel”, a transmis Fernando Spilki, un virolog specialist la Universitatea Feevale din Rio Grande do Sul.

ADVERTISEMENT

Problema cu noile tulpini e că ar putea fi mult mai contagioase, mai violente și ar putea dezvolta rezistență la vaccinul existent. Specialiștii susțin că o îmbolnăvire simultană cu două tulpini diferite poate exista doar atunci când boala scapă de sub control în comunitate.

La nivel mondial există zeci de variații ale SARS-CoV-2, însă cele mai contagioase sunt variantele din Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia și, una de ultim moment din California. O parte dintre mutații au primit și denumiri, pentru a se face diferența între ele: B.1.1.7 și N501Y și E484K și C-3PO, scrie site-ul StatNews.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!