News

Vești proaste! Când ar putea fi gata vaccinul pentru coronavirus, de fapt. Anunţul medicului Alexandru Rafila

16.04.2020 | 10:39
Vesti proaste Cand ar putea fi gata vaccinul pentru coronavirus de fapt Anuntul medicului Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila anunță când ar putea fi gata vaccinul pentru coronavirus, un produs așteptat nu doar de România, ci și de întreaga suflarea a planetei.

Când ar putea fi gata vaccinul pentru coronavirus, de fapt. Anunţul medicului Alexandru Rafila

Pandemia de coronavirus a făcut deja peste 134.000 de victime la nivel mondial, iar tendința este una de continuă și accelerată creștere.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii din întreaga lume duc în acest moment o luptă contra-cronometru pentru a izbuti crearea unui vaccin prin care să stopeze pandemia de COVID-19.

Președintele Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila a declarat că în momentul de față unicul lucru care poate stopa această pandemie este apariția pe piață a unui vaccin.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, utilizarea măștii, spălatul pe mâinii și toate măsurile de igienă. Dacă se vor respecta aceste obișnuințe, atunci nu se va ajunge la o extindere a transmiterii. 

În momentul în care apare un vaccin și boala poate fi învinsă, viața poate reveni la normal. Un tratament aduce mari speranțe, dar un vaccin ajută la întreruperea și eliminarea bolii”, a spus Rafila la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Șanse minime să avem vaccin în 2020

În ciuda faptului că au început să vină semnale în legătură cu intrarea în studii clinice a unor vaccinuri, Alexandru Rafila, care este și membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, spune că nu sunt să avem un vaccin mai devreme de 2021.

”Dacă 70-80% din populație va fi imunizată prin vaccinare, atunci viața va fi mai aproape de normalitate. Apariția acestui vaccin nu se poate întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor.”

ADVERTISEMENT

ONU, avertisment similar în legătură cu revenirea la normalitate

Joi, 16 aprilie, Organizația Națiunilor Unite, prin vocea Secretarului său General, Antonio Guterres, a transmis un avertisment care îngrijorează planeta atunci când vine vorba de ziua în care planeta va reveni la normalitate.

Guterres a afirmat că doar un vaccin anti COVID-19 sigur şi eficient ar putea fi instrumentul care ar permite revenirea lumii la un sentiment de “normalitate”.

”Un vaccin sigur și eficient poate fi singurul instrument care poate readuce lumea la un sentiment de normalitate, salvând milioane de vieți și nenumărate trilioane de dolari”, a spus Secretatul ONU în timpul unei conferințe video cu 50 de țări africane care sunt membrii Națiunilor Unite.

ADVERTISEMENT