News

Vești proaste de la OMS. “Pandemia de coronavirus e departe de a se fi terminat”

OMS avertizează că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat chiar dacă numărul persoanelor infectate a scăzut.
01.06.2021 | 13:50
Vesti proaste de la OMS Pandemia de coronavirus e departe de a se fi terminat
Vești proaste de la OMS. “Pandemia de coronavirus e departe de a se fi terminat”. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

“Pandemia de coronavirus este departe de a se termina”, este declarația făcută de directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății spune că măsurile de precauție care au fost luate la începutul pandemiei trebuie respectate în continuare. Altfel, consecințele ar putea fi grave.

ADVERTISEMENT

Vești proaste de la OMS

În aproape toate țările cazurile de infectări cu coronavirus au scăzut semnificativ. Chiar și așa pericolul nu a trecut, susține Organizația Mondială a Sănătății.

“Ar fi o eroare monumentală ca vreo țară să creadă că pericolul a trecut. Suntem foarte încurajai de faptul că decesele și cazurile de COVID-19 continuă să scadă la nivel global, dar ar fi o greșeală foarte mare să cerdem că pericolul a trecut”, a declarat într-o conferință Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Tedros Adhanom Ghebreyesus a ținut să  reamintească faptul că măsurile de precauție trebuie respectate în continuare. Purtarea măștilor, spălarea mâinilor, distanțarea fizică și vaccinarea populației.

OMS critică împărțirea vaccinurilor

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a criticat în mai multe rânduri atitudinea țărilor bogate. Acestea au cumpărat cantități foarte mari de vaccinuri chiar dacă cea mai mare parte a populației era deja vaccinată.

ADVERTISEMENT

Astfel, țările sărace nu au putut primi suficient ser. Acesta nu a ajuns nici măcar pentru angajații din sistemul sanitar.

Potrivit unui raport, doar 1% din populația țărilor sărace a avut acces la vaccin. OMS a cerut mai multor țări să doneze doze de vaccin către COVAX. Se dorește ca până în septembrie 10% din populațiile din toate țările să fie imunizate și 30% până la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT

“Acest lucru este crucial pentru a opri pandemia. Nu există o modalitate diplomatică de a o spune: un grup mic de țări care produc și cumpără majoritatea vaccinurilor din lume controlează soarta restului lumii.

Prin programul COVAX au fost asigurate doar 72 de milioane de doze distribuite în 125 de țări, începând cu luna februarie. Sunt suficiente doze doar pentru 1% din populația acestor țări.

Până în prezent, au fost raportate mai multe cazuri în acest an decât în ​​tot anul 2020. Numărul deceselor va crește semnificativ”, a mai spus Adhanom Ghebreyesus.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: