News
notix pixel id

Veşti proaste de la RATB. Tariful de călătorie s-ar putea majora

Veşti proaste pentru bucureştenii care circulă cu mijloacele de transport în comun. Tariful de 1,3 lei pentru o călătorie cu RATB nu mai este unul real, iar potrivit experţilor AMRSP, acesta ar...
27.04.2016 | 14:34
Veşti proaste de la RATB. Tariful de călătorie s-ar putea majora

Veşti proaste pentru bucureştenii care circulă cu mijloacele de transport în comun. Tariful de 1,3 lei pentru o călătorie cu RATB nu mai este unul real, iar potrivit experţilor AMRSP, acesta ar putea ajunge la 2,1 lei. Preţul unei călătorii nu a mai fost majorat de 8 ani.

Ioan Radu, expert în cadrul AMRSP, a declarat că etapele principale care pun în pericol transformarea regiei şi reorganizarea sa în societate sunt: inexistenţa contractului de delegare a gestiunii serviciului, care reglementează din punct de vedere juridic foarte clar obligaţiile care revin, pe de o parte, proprietarului serviciului, în speţă CGMB, pe de altă parte, operatorilor RATB; modul de colaborare dintre cele două entităţi, de acordare a subvenţiilor, de decontare a cheltuielilor şi, în general, toate obligaţiile care revin celor două părţi.

“Cea de-a doua problemă care după părerea mea pune în real pericol transformarea regiei în societate este lipsa, cel puţin în acest moment, a unei evaluări a patrimoniului public şi privat care a fost dat de CGMB în administrare regiei pentru prestarea serviciului public de transport local”, a precizat Ioan Radu, potrivit Agerpres.

Sursă: www.libertatea.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri