News

Vești proaste pentru 1,7 milioane de români. Nu vor primi niciun ban în plus la pensie după recalculare

Procesul de recalculare a pensiilor se apropie de final. Cine sunt românii care nu vor primi niciun ban la pensie după recalculare.
19.06.2024 | 07:21
Vesti proaste pentru 17 milioane de romani Nu vor primi niciun ban in plus la pensie dupa recalculare
Nu vor primi niciun ban în plus la pensie după recalculare Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Majoritatea pensionarilor din România așteaptă cu sufletul la gură să se încheie procesul de recalculare a pensiilor și să vadă cu cât li se vor majora veniturile.

Nu vor primi niciun ban în plus la pensie după recalculare

Deși s-a spus că după recalculare toate pensiile din țara noastră vor crește, aproximativ 1,7 milioane de pensionari nu vor primi niciun ban în plus la pensie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, autoritățile dau asigurări că în urma recalculării nicio pensie nu va scădea astfel încât cei 1,7 milioane de români nu trebuie să își facă griji că de la 1 septembrie vor avea venituri mai mici.

Din categoria celor 1,7 de români care nu vor primi niciun ban în plus la pensie după recalculare fac parte și cei cu pensii minime și un stagiu redus de muncă.

ADVERTISEMENT

Acești pensionari trebuie să știe că și după data de 1 septembrie vor rămâne la pensiile sociale actuale de 1.281 de lei.

De asemenea, nu vor primi bani în plus după încheierea procesului de recalculare a pensiilor nici românii care au deja pensii foarte mari.

ADVERTISEMENT

Dacă un pensionar beneficiază deja o pensie de 7.100 de lei deși are doar 22 de ani de contribuție și un punctaj mediu anual de 3,5, acesta nu va primi niciun leu în plus de la 1 septembrie.

Potrivit formulei de calcul a pensiilor, pentru că nu a atins pragul de 25 de ani de contribuție acesta nu va primi niciun punct bonus la recalculare.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află românii care au un stagiu de cotizare foarte mare, de peste 40 de ani. De la 1 septembrie, pensiile lor vor înregistra majorări semnificative.

De exemplu, un pensionar care are un stagiu contributiv de 36 de ani, 40 de puncte de contribuție și cu o pensie de 2.600 de lei va primi o mărire de 65%, adică puţin peste 4.000 de lei.

De la 1 septembrie, pensia minimă va rămâne neschimbată, la fel şi punctul de pensie, până la data de 1 ianuarie 2025.

ADVERTISEMENT