News

Vești proaste pentru acești pensionari! Pensiile lor vor fi impozitate

05.07.2019 | 11:24
Vesti proaste pentru acesti pensionari Pensiile lor vor fi impozitate
ADVERTISEMENT

Guvernul vine cu vești de ultima oră în ceea ce privește pensiile românilor. Zvonurile care circulă zilele acestea spun că pensiile speciale ar putea fi impozitate. Analistul politic Bogdan Chirieac susține că pensiile de 4-5 mii de lei nu vor fi tăiate, ci doar pensiile mult mai mari.

Guvernul ar vrea ca pensiile speciale să fie impozitate

Ultimele zvonuri care circulă zilele acestea spun că Guvernul ar urma să impoziteze pensiile speciale. Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că pensiile care vor depăși 4-5 mii de lei vor fi tăiate, mai ales că numeroși români sunt nemulțumiți de pensiile speciale. „Pentru mine, edificator a fost un interviu pe care domnul Rareș Bogdan ni l-a acordat nouă, celor de la DCNews, în care dânsul ne spune că din măsurătorile pe care le-au făcut, lumea este împotriva pensiilor speciale. Unul dintre predicatele campaniei electorale, atât din partea PNL, cât și din partea USR a fost acela că vor desființa pensiile speciale. În campania electorală din 26 mai s-a venit cu această idee”, a declarat analistul politic.

ADVERTISEMENT

„PSD-ul, în acest moment, are un program de guvernare pe care l-a exercitat doi ani și jumătate. 77% dintre alegători, din poporul român, nu a fost de acord cu acest program de guvernare”, a continuat Bogdan Chirieac.

Analistul politic este de părere că milioane de români nu au ieșit la vot pentru că sunt nemulțumiți de majorările pensiile speciale, a salariilor angajaților bugetari sau de beneficiile studenților la călătoriile cu trenul. „Cu toată dragostea, dar oamenii nu au fost de acord cu majorarea forțată, dacă vreți, a salariilor la bugetari, fapt care a atras și majorarea în mediul privat, cu sacrificii, cu majorarea pensiilor și cu toate câte au făcut. Asistența socială, călătoriile nelimitate cu trenul pentru studenți”, a mai spus Chirieac.

ADVERTISEMENT
Pensiile speciale ar urma să fie impozitate cu 90%
Analistul politic Bogdan Chirieac spune că pensiile speciale ar putea fi impozitate
Sursa foto: capital.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac vorbește despre pensiile care ar putea fi impozitate

„Sunt două chestiuni. Sunt cinci milioane de pensionari care sunt foarte nemulțumiți și nu au ieșit la vot, iar mai apoi e vorba despre banii de la buget. Când spunem că se taie pensiile speciale… sunt aberații. Nu vorbim de militarii care au o pensie de 4.000 – 5.000 de lei, o pensie decentă. Probabil că acestea nu vor fi impozitate, chiar dacă sunt mai mari. Problemele sunt cu pensiile de 70.000 de lei pe lună. Acolo nu va plânge nimeni dacă se vor impozita pensiile peste 8.000 de lei, 9.000 de lei, cu 90%”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

În luna aprilie senatorul PSD Liviu Pop a scris un proiect de lege care prevede supra-impozitarea pensiilor care depășesc 10.000 de lei. Fostul ministru al Educației și al Dialogului Social a declarat că pensiile speciale foarte mari ar putea fi impozitate cu 90%. În această categorie sunt vizați magistrații. Liviu Pop propune o plafonare a pensiilor ca pe o măsură de echitate socială. În momentul de față pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, conform Codului Fiscal. Pensiile care depășesc această sumă sunt impozitate cu 10%.

ADVERTISEMENT