News

Vești proaste pentru bucureșteni! Ce se întâmplă în această iarnă. Anunțul ELCEN

Vești proaste pentru bucureșteni. ELCEN anunță că orice avarie va fi resimțită în case.
21.10.2021 | 09:12
Vesti proaste pentru bucuresteni Ce se intampla in aceasta iarna Anuntul ELCEN
ADVERTISEMENT

Vremea rece este foarte aproape de noi, iar deja din luna octombrie temperaturile au fost chiar mai scăzute decât ar fi normal.

Vești proaste pentru bucureșteni. Anunțul făcut de ELCEN despre iarna aceasta

Cu toate acestea, bucureștenii au parte de o veste nu prea plăcută de la compania Electrocentrale Bucureşti. Aceasta a anunțat că nu deține echipamente de rezervă.

ADVERTISEMENT

Adrian Tudora, administratorul special al companiei, a precizat că nu s-au făcut deloc investiții, iar toate echipamentele care sunt disponibile funcționează în aceste momente.

Astfel, nu mai există nicio rezervă care să poată fi folosită în cazul în care există vreo defecțiune.

ADVERTISEMENT

Conform lui Adrian Tudora, o avarie va avea cu siguranță un răspuns în casele bucureștenilor, făcând referire la faptul că aceștia vor rămâne fără apă caldă și căldură.

“Cu toate acestea, aş vrea să trag un semnal de alarmă sau să aduc în atenţie faptul că nu s-au făcut investiţii, echipamentele pe care le avem pentru sezonul rece funcţionează cam toate, nu mai avem rezerve, astfel încât o eventuală avarie la una din instalaţiile existente în funcţiune cu siguranţă se va repercuta în sistemul de termoficare ca răspuns”, a spus Adrian Tudora.

ADVERTISEMENT

ELCEN nu are echipamente de rezervă pentru această iarnă

Totodată, Adrian Tudora a precizat că se va lucra rapid pentru ca avariile să fie remediate, dar situația ar fi una mult mai bună dacă ar exista și echipamente de rezervă, în cazul în care cele care sunt deja puse în funcțiune se strică.

Rezervele au fost scoase din schemă încet, dar fără ca ele să fie înlocuite, astfel că acum s-a ajuns în situația în care bucureștenii vor fi afectați de orice avarie în iarna aceasta.

ADVERTISEMENT

„Sigur, avariile vor fi remediate cât mai repede şi vom reveni la schema normală.

Dar, aşa cum spuneam, şi la şcoală învăţam că trebuie să ai un echipament în funcţiune, iar altul de rezervă care să ştie să preia producţia lipsă din producţia celor aflate în funcţiune.

Din păcate, rezervele uşor-uşor au fost scoase din exploatare, nu s-a venit cu nimic în loc şi am ajuns la situaţia că putem asigura termia în oraş, dar funcţionăm cu toate capacităţile”, a precizat el, într-o conferinţă a Asociaţiei Energia Inteligentă.

ADVERTISEMENT