News

Veşti proaste pentru clienţii Vodafone! Tarifele s-ar putea majora din nou

07.07.2019 | 15:52
Vesti proaste pentru clientii Vodafone Tarifele sar putea majora din nou
ADVERTISEMENT

Clienții Vodafone primesc vești proaste. Mai exact, tarifele s-ar putea majora din nou, iar decizia companiei nu este pe placul tuturor. Vodafone a luat această hotărâre în urma emiterii ordonanței de urgență 114 de către Guvernul României. Vodafone a câștigat în instanță dreptul de a majora prețurile în funcție de nevoile și interesele companiei.

Vodafone are mână liberă la majorarea tarifelor

Astfel că, vineri, 5 iulie 2019, companie de telefonie mobilă Vodafone a obținut în instanță suspendarea ordinului dat de Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului prin care operatorul era obligat să înghețe creșterile tarifelor la cartele și abonamente. În urma acestei decizii, Vodafone poate aplica orice creștere dorește.

ADVERTISEMENT

Pe 2 mai, Vodafone fusese amendat cu 70.000 de lei, iar acum instanța a suspendat ordinul care obliga compania să mențină prețurile joase pe piața de telefonie mobilă. Decizia luată de judecători poate fi atacată la recurs de către Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), scrie capital.ro.

Vodafone a fost amendată în luna aprilie de ANPC. Sursa foto: Vodafone România

Ce scrie în decizia Curții de Apel București. Aceasta poate fi atacată

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București, iar soluția le dă mână liberă celor de la Vodafone să majoreze prețurile abonamentelor și cartelelor telefonice. „Admite cererea de chemare în judecată. Suspendă executarea Ordinului Preşedintelui ANPC nr.166/02.05.2019 până la soluţionarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în decizia Curții de Apel București.

ADVERTISEMENT

„În contextul creşterii majorităţii costurilor legate de operaţiunile pentru furnizarea serviciilor de comunicaţii, începând cu 6 mai 2019 preţul pachetului de servicii aferent acestui număr creşte cu 0,92 eur TVA inclus”, este decizia anunțată de compania de telefonie către clienți.

Peste 9 milioane de români sunt abonați la Vodafone, compania fiind a doua ca importanță pe piața telefoniei mobilă de la noi, după Orange, care are cei mai mulți clienți, și anume peste 10 milioane. Topul este completat de Digi Mobile cu 5,5 milioane, iar abonații Telekom sar cu puțin de un milion.

ADVERTISEMENT

 

Tags: