News

Veşti proaste pentru Elena Udrea, în Costa Rica. Ce au făcut judecătorii după ce ea a cerut azil politic

14.06.2019 | 20:31
Vesti proaste pentru Elena Udrea in Costa Rica Ce au facut judecatorii dupa ce ea a cerut azil politic
ADVERTISEMENT

Cererea de azil politic formulată de Elena Udrea naște controverse în rândul judecătorilor din Costa Rica. După ce au analizat dosarul prin care fostul ministru al Turismului solicită protecție împotriva „sistemului asupritor din România”, se pare că magistrații nu sunt încă deciși în privința verdictului pe care ar trebui să îl pronunțe.

Judecătorii din Costa Rica au păreri împărțite în privința azilului politic pentru Elena Udrea

Cel puțin așa susțin surse din interiorul statului în care fosta blondă de la Cotroceni și-a căutat refugiul după numeroasele procese intentate pe numele său și catalogate drept abuzive, judecătorii costaricani au serioase dubii cu privire la această speță.

ADVERTISEMENT

Mai concret, o parte dintre magistrații care judecă dosarul respectiv ar dori să-i acorde aviz pozitiv Elenei Udrea, în vreme ce alții  consideră că ar trebui menținută decizia comisiei de migrație, care nu doar că respinge cererea de azil, dar o și somează pe română să părăsească țara în cel mai scurt timp. În aceeași situație se află și Alina Bica, fostul procuror-șef al DIICOT. Cert este că până la sfârșitul acestei luni, vom avea o decizie concretă, întrucât atunci expiră termenul limită pentru ca jduecătorii să-și argumenteze punctul de vedere și apoi să voteze dacă cele două merită sau nu azil politic în Costă Rica.

Elena Udrea, împreună cu soțul și fiica sa, în Costa Rica. Sursa foto:capital.ro
Elena Udrea, împreună cu soțul și fiica sa, în Costa Rica. Sursa foto:capital.ro

O nouă amânare în procesul Elenei Udrea

Între timp, pe plan intern, Elena Udrea poate, cel puțin pentru moment, să răsufle ușurată, verdictul în procesul ce are ca obiect finanțarea campaniei electorale din 2009, fiind amânat până în toamna acestui an. Completul de judecată a luat această decizie, întrucât unul dintre magistrați s-a pensionat. În dosarul respectiv, fostul ministru al Turismului este acuzat de delapidare și spălare de bani, printre inculpați aflându-se atât Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României, cât și jurnalistul Dan Andronic.

ADVERTISEMENT