Fotbal intern

Veşti proaste pentru FCSB de la un arbitru TAS! “Steaua va câştiga procesul”

31.05.2018 | 20:07
Un arbitru de la TAS a vrorbit despre războiul FCSB - CSA Steaua

Cristian Jura, arbitrul român de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), a declarat că CSA Steaua are şanse foarte mari să câştige procesul cu FCSB, legat de folosirea ilegală a mărcii. Procesul se judecă pe fond, iar magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au stabilit un nou termen pe 5 septembrie.

“E un caz interesant. Instanţa, într-o primă fază, s-a pronunţat deja. Marca şi toate chestiile au revenit clubului Steaua. În momentul de faţă, este doar o chestiune de a calcula care este prejudiciul care a fost cauzat pentru folosirea în această perioadă a mărcii Steaua, de către domnul Becali. Probabil că Steaua va câştiga, dar este o chestiune de calcul. Dânşii au cerut 37 de milioane de euro, instanţa a acceptat această sumă, contează la ce se vor raporta când vor face acest calcul”, a declarat Cristian Jura pentru Telekom Sport.

CSA Steaua ar putea să obţină mai puţini bani de la FCSB

Chiar dacă CSA Steaua cere 37 de milioane de euro, Cristian Jura a anunţat că suma este una prea mare şi că instanţa ar putea să ceară ca FSCB să plătească mai puţini bani. Este foarte greu, având în vedere că Steaua deja a câştigat un prim-proces prin care a recuperat marca şi palmaresul şi, practic, acest al doilea proces este ca urmare a primului. A fost un prim-pas recuperarea mărcii şi acum ei zic că ‘aţi folosit ilegal marca pentru o anume perioadă de timp şi atunci, dacă aţi folosit-o ilegal, trebuie să ne daţi nişte bani pentru toată perioada asta’. Şi aşa au calculat ei suma de 37 de milioane de euro, dar asta nu înseamnă că este o suma pe care instanţa o va păstra ca atare, poate să o diminueze. S-ar putea ca instanţa să ajunga la o sumă de un milion, să facă un calcul şi să zică ‘prejudiciul nu este mai mare de un milion de euro’. Şi atunci, un milion de euro e o sumă acceptabilă”, a mai precizat Cristian Jura.

Cristian Jura, arbitru român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv
Cristian Jura, arbitru român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri