Fotbal intern

Veşti proaste pentru FCSB de la un arbitru TAS! “Steaua va câştiga procesul”

31.05.2018 | 20:07
Vesti proaste pentru FCSB de la un arbitru TAS Steaua va castiga procesul

Cristian Jura, arbitrul român de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), a declarat că CSA Steaua are şanse foarte mari să câştige procesul cu FCSB, legat de folosirea ilegală a mărcii. Procesul se judecă pe fond, iar magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au stabilit un nou termen pe 5 septembrie.

“E un caz interesant. Instanţa, într-o primă fază, s-a pronunţat deja. Marca şi toate chestiile au revenit clubului Steaua. În momentul de faţă, este doar o chestiune de a calcula care este prejudiciul care a fost cauzat pentru folosirea în această perioadă a mărcii Steaua, de către domnul Becali. Probabil că Steaua va câştiga, dar este o chestiune de calcul. Dânşii au cerut 37 de milioane de euro, instanţa a acceptat această sumă, contează la ce se vor raporta când vor face acest calcul”, a declarat Cristian Jura pentru Telekom Sport.

CSA Steaua ar putea să obţină mai puţini bani de la FCSB

Chiar dacă CSA Steaua cere 37 de milioane de euro, Cristian Jura a anunţat că suma este una prea mare şi că instanţa ar putea să ceară ca FSCB să plătească mai puţini bani. Este foarte greu, având în vedere că Steaua deja a câştigat un prim-proces prin care a recuperat marca şi palmaresul şi, practic, acest al doilea proces este ca urmare a primului. A fost un prim-pas recuperarea mărcii şi acum ei zic că ‘aţi folosit ilegal marca pentru o anume perioadă de timp şi atunci, dacă aţi folosit-o ilegal, trebuie să ne daţi nişte bani pentru toată perioada asta’. Şi aşa au calculat ei suma de 37 de milioane de euro, dar asta nu înseamnă că este o suma pe care instanţa o va păstra ca atare, poate să o diminueze. S-ar putea ca instanţa să ajunga la o sumă de un milion, să facă un calcul şi să zică ‘prejudiciul nu este mai mare de un milion de euro’. Şi atunci, un milion de euro e o sumă acceptabilă”, a mai precizat Cristian Jura.

Cristian Jura, arbitru român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv
Cristian Jura, arbitru român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv