Sport

Vești proaste pentru Lionel Messi. PSG a dezvăluit rezultatul RMN-ului efectuat după derby-ul cu Lyon

PSG a confirmat informația dezvăluită de presa franceză: Messi s-a accidentat la genunchi și va lipsi în etapa următoare, cu Metz.
21.09.2021 | 17:14
Vesti proaste pentru Lionel Messi PSG a dezvaluit rezultatul RMNului efectuat dupa derbyul cu Lyon
ADVERTISEMENT

Nici nu a debutat bine în fața propriilor suporteri, că Lionel Messi devine din nou indisponibil. Conform comunicatului publicat marți, 21 octombrie, pe site-ul oficial al celor de la PSG, RMN-ul efectuat imediat după derby-ul cu Lyon a confirmat bănuielile medicilor.

Cu alte cuvinte, starul argentinian a suferit o contuzie osoasă în urma loviturii primite la genunchiul stâng și urmează să fie supus unor investigații suplimentare, ceea ce înseamnă că va rata următorul meci de campionat, împotriva codașei Metz.

ADVERTISEMENT

Parizienii speră să-l recupereze în timp util pentru duelul din grupele Ligii Campionilor cu Manchester City, programat marți, 28 septembrie, la ora 22:00, pe arena „Parc des Princes”. Până atunci, pe banca echipei ar putea fi instalat un nou antrenor principal.

Lionel Messi va rata următorul meci din Ligue 1. PSG a dezvăluit rezultatul RMN-ului efectuat după derby-ul cu Lyon

Lionel Messi, în urma loviturii primite la genunchiul stâng, a făcut un RMN în această dimineață, prin care s-au confirmat semnele unei contuzii osoase, urmând ca o nouă investigație să aibă loc în 48 de ore”, anunță vicecampioana Franței.

ADVERTISEMENT

Nici Sergio Ramos nu poate reveni pe gazon, pentru că se antrenează în continuare individual. În schimb, Marco Veratti – accidentat la genunchi în meciul Italia – Bulgaria (1-1) din preliminariile CM 2022, a reluat pregătirea în condiții normale și poate face parte din lotul pentru următoarea etapă.

Schimbarea lui Messi în minutul 75 al derby-ului cu Lyon i-ar putea fi, însă, fatală lui Mauricio Pochettino. Presa franceză susține că Zinedine Zidane a fost contactat deja de șeici și pare tentat să dea curs acestei oferte, chiar dacă este dorit insistent și la Manchester United, unde l-ar avea din nou sub comandă pe Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Messi, pus la zid de jurnaliști francezi: „Se ofilește, nu mai are impact asupra jocului”

Așteptat cu nerăbdare pe „Parc des Princes”, Lionel Messi a avut o evoluție extrem de modestă cu Lyon. În afara celor câteva curse reușite și a ocaziei uriașe din lovitură liberă (n.r. a nimerit încheietura barelor), nimic nu a părut să amintească de starul care până mai ieri strălucea în tricoul Barcelonei.

În plus, prestația sa i-a condus pe jurnaliști la concluzia că nu va avea parte de o aventură tocmai ușoară în capitala Franței. „Messi se ofilește, își lasă capul din ce în ce mai jos, merge pe teren și nu mai are impact asupra jocului”, scrie Le Parisien.

ADVERTISEMENT

În schimb, Thierry Henry, care a fost coechipier cu Messi la Barcelona în perioada 2007-2010, critică decizia lui Mauricio Pochettino de a-l înlocui în ultima parte a meciului și dă asigurări că acesta își va recăpăta forma care l-a consacrat, după o perioadă de acomodare.

Nu mă surprinde ce s-a întâmplat, chiar deloc. Cred că Messi nu dorea să iasă de pe teren. Nu putem afla ce și-au zis unul altuia. Acum să nu declanșăm o polemică.

El dorea să mai joace cu siguranță, voia să dea și gol, dar se va adapta, trebuie să stea liniștit. Chiar și cel mai bun jucător din lume are nevoie de o perioadă de acomodare”, a comentat fostul internațional francez, din postura de analist sportiv.

ADVERTISEMENT