News

Vești proaste pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu toți oamenii care au card. Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeisen au reintrodus comisioane la propriile ATM. Unde sunt cele mai mari costuri

Românii vor plăti comisioane pentru retragerea banilor de la bancomat. Regula se aplică inclusiv ATM-urilor proprii ale băncii emitente a cardului.
21.03.2025 | 21:00
Vesti proaste pentru milioane de romani Ce se intampla cu toti oamenii care au card Banca Transilvania BCR BRD ING CEC Bank sau Raiffeisen au reintrodus comisioane la propriile ATM Unde sunt cele mai mari costuri
Comisioanele pe care românii le vor plăti în 2025 pentru retragerea banilor de la ATM. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

2025 aduce vești proaste pentru români. Băncile din România au reintrodus comisioanele la propriile ATM-uri, iar unele dintre ele nu sunt deloc mici.

În 2025, apar comisioanele de retragere a banilor de la propriile ATM-uri ale băncilor

Retragerea banilor de la bancomat este una dintre cele mai comune operațiuni bancare în rândul românilor. De acum încolo, posesorii de carduri vor plăti comisioane la ATM, chiar dacă este vorba despre cele ale băncii emitente a cardului.

ADVERTISEMENT

Până acum, românii plăteau comisioane dacă voiau să retragă bani de la ATM-urile altor bănci. Ei bine, de acum încolo, comisioanele se vor percepe aproape peste tot. Momentan, singurele bănci care fac excepție sunt BCR și CEC.

Dacă până acum perceperea de comision nu era o practică generalizată, de acum încolo, băncile din România și-au schimbat politica. Comisionul procentual perceput pentru retragerea de la bancomatele proprii diferă și începe de la 0.5% din suma retrasă. În unele cazuri, poate ajunge la 1% sau 1.5%.

ADVERTISEMENT

Românii posesori de carduri trebuie să știe că limita minimă pentru operarea cu cash este de 5 sau 10 lei. În funcție de banca emitentă a cardului, acestei sume i se mai adaugă și un comision de administrare, fie el lunar sau anual. La ING Bank, de exemplu, comisionul poate fi de 25 de lei/ lună, iar la Raiffeisen Bank, comisionul de administrare poate fi de 25 lei/ an.

Cât plătești comision pentru retragerea banilor de la ATM-urile băncilor din România

Așa cum am menționat, fiecare bancă din România a stabilit un prag de comision pe care îl percepe în momentul retragerii banilor de la bancomatele proprii. Banca Transilvania, de exemplu, percepe un comision de 0.5% în momentul retragerii banilor, dar nu mai puțin de 2.5%.

ADVERTISEMENT

Un comision mult mai mare îl percepe Raiffeisen Bank. Românii care vor retrage bani de la ATM-urile Raiffeisen Bank vor plăti 1.5% din suma retrasă. Un comision mai mare de 1.5% din suma retrasă li se percepe clienților UniCredit, dar nu mai puțin de 10 lei.

ADVERTISEMENT

Nici clienții BRD sau ING Bank nu au fost scutiți de comisionul de retragere de la ATM. În cazul acestor bănci, comisionul reprezintă la 1% din suma retrasă, dar nu mai puțin de 10 lei.

Tags: