ADVERTISEMENT
Fotbal international

Vești proaste pentru Mirel Rădoi! Tudor Băluţă s-a accidentat şi va lipsi trei luni

Autor: Patrice Podina | 21.02.2021 | 10:51
Vești proaste pentru Mirel Rădoi! Tudor Băluţă s-a accidentat şi va lipsi trei luni
Tudor Băluţă

O lună de zile ne desparte de debutul echipei naționalei în preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar (2022). Veștile pentru selecționerul Mirel Rădoi nu sunt deloc bune. Băluță va lipsi 3 luni!

ADVERTISEMENT

Tudor Băluță este unul dintre jucătorii de mare perspectivă ai României. A debutat în echipa națională pe 31 mai 2018, în mandatul lui Cosmin Contra, și este unul dintre jucătorii pe care Mirel Rădoi s-ar fi bazat în startul preliminariilor.

Transferat la sfârșitul lunii ianuarie 2019 în Anglia, la Brighton, mijlocașul nu a apuca să debuteze în Premier League. A fost împrumutat în Olanda, apoi în Ucraina unde s-a accidentat și va lipsi o perioadă îndelungată.

Ratează debutul în preliminariile CM 2022

Primul meci al României în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 este programat peste exact o lună, dar Tudor Băluță nu va fi apt pentru înfruntările cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a suferit o leziune a metatarsienelor și este nevoit să apeleze la cârje pentru a se putea deplasa.

”Tudor Băluţă este în perioada de recuperare după accidentarea de la sfârșitul anului trecut. Acum merge cu cârje și poartă o atelă specială pe picior”, a spus medicul lui Dinamo Kiev, Andrey Shmorgun, citat de postul ucrainean 1+1.

Mircea Lucescu: “Îmi asum vina pentru schimbări”

Accidentarea internaționalului român s-a petrecut în 28 octombrie, în timpul partidei din Liga Campionilor dintre Ferencvaros Budapesta și Dinamo Kiev, actuala echipă a internaționalului român.

ADVERTISEMENT

Intrat pe teren în minutul 89, Băluță s-a accidentat. Inițial a părut o accidentare banală, însă, în timp s-a dovedit a fi extrem de serioasă.

”Îmi asum vina pentru schimbările făcute în meciul cu Ferencvaros. De obicei, nu fac astfel de modificări. Jucătorul care intră are nevoie de timp pentru a se integra în mecanismul echipei”, a spus Lucescu, după egalul de Budapesa în care Tudor Băluță s-a accidentat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
Ţara Galilor
Ţara Galilor
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!