Life

Vești proaste pentru mulți români. WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane de la 1 iunie

Anunț neplăcut pentru foarte multe persoane. WhatsApp nu va mai merge pe aceste mobile începând cu data de 1 iunie 2024.
29.05.2024 | 16:15
Vesti proaste pentru multi romani WhatsApp nu va mai functiona pe aceste telefoane de la 1 iunie
Anunț neplăcut pentru foarte multe persoane. WhatsApp nu va mai merge pe aceste mobile începând cu data de 1 iunie 2024. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Vești proaste pentru mulți români. WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane de la 1 iunie. Compania a transmis că mai multe smartphonuri nu vor mai putea accesa această aplicație de mesagerie.

Anunț neplăcut pentru foarte multe persoane. WhatsApp nu va mai merge pe aceste mobile începând cu data de 1 iunie 2024

Anunț neplăcut pentru foarte multe persoane. WhatsApp nu va mai merge pe aceste mobile începând cu data de 1 iunie 2024. Aplicația gratuită, lansată în noiembrie 2009, vine cu o veste care nu va fi pe placul unora.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii din România, dar și din afara granițelor vor fi afectați de această decizie ce va fi implementată peste numai câteva zile. Mai exact, firma va înceta să ofere suport pentru telefoanele mai vechi.

Concret, este vorba de mobilele care folosesc versiuni învechite ale sistemului de operare Android și iOS, lansate înainte de anul 2013. Toți cei care au astfel de telefoane nu vor mai putea accesa aplicația de mesagerie.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără iPhone 5, iPhone 5c, Samsung Galaxy S3, Galaxy Note 2, HTC Desire 500 și Sony Xperia M. WhatsApp spune că platforma nu va mai putea fi accesată începând cu prima zi a lunii iunie.

Modificările ce urmează să fie implementate la sistemele de operare au fost anunțate de mai multă vreme. În acest fel utilizatorii aplicației din lumea întreagă au putut să știe din timp dacă vor fi afectați sau nu.

ADVERTISEMENT

Cei care nu mai pot folosi WhatsApp trebuie să ia în considerare achiziționarea unui mobil de generație mai nouă pentru a se bucura de serviciile companiei. De asemenea, ei se pot orienta către o altă aplicație de mesagerie.

Pe ce telefoane nu mai rulează WhatsApp

WhatsApp nu este la primul anunț de genul acesta. În ultima perioadă compania a dezvăluit care sunt telefoanele pe care nu mai rulează aplicația. Și nu sunt deloc puține la număr. De la Huawei se numără Ascend Mate, Ascend G740 și Ascend D2.

ADVERTISEMENT

De asemenea, de la LG se numără Optimus L3 II Dual și L3 II, Optimus L5 II și F5, Optimus L7II, Optimus L5 Dual, Optimus L7 Dual, Optimus F3 și F3Q, Optimus F6 și F7 și Enact și Lucid 2. Aplicația nu mai merge nici pe unele modele de la Sony și ZTE.

ADVERTISEMENT