News

Vești proaste pentru români. Cresc impozitele cu până la 80%. Ce bunuri sunt vizate

Liderii coaliției de guvernare caută surse de finanțare pentru buget. În aceste condiții, veștile pentru români nu sunt tocmai bune. În plan este ca impozitele pentru unele bunuri să crească cu până la 80%.
21.06.2022 | 17:45
Vesti proaste pentru romani Cresc impozitele cu pana la 80 Ce bunuri sunt vizate
Majorări de impozite cu până la 80%. Ce bunuri sunt vizate de aceste taxe uriașe analizate de Guvern. Sursa foto: Facebook/Guvernul României
ADVERTISEMENT

Coaliția PNL-PSD-UDMR discută în această perioadă schimbări majore la Codul Fiscal. Din păcate pentru cetățeni, modificările vin cu creșteri importante ale unor impozite.

Majorări de impozite cu până la 80%. Ce bunuri sunt vizate de aceste taxe uriașe analizate de Guvern

Între social-democrați și liberali se duce o luptă dură în interiorul coaliției pe tema fiscalității din România.

ADVERTISEMENT

O foarte probabilă modificare a Codului Fiscal va veni cu adevărate explozii de impozite pentru o serie de bunuri ale cetățenilor.

Potrivit Antena 3, impozitul pentru apartamente sau case ar putea să se majoreze și cu 80% față de cât se achită în prezent, dacă Guvernul va decide ca impozitarea să se facă la valoarea imobilului din grila notarială.

ADVERTISEMENT

Mai exact, dacă pentru un apartament cu 2 camere, în sectorul 5 al Capitalei, impozitul plătit era de 150 de lei, de anul viitor, pentru același tip de apartament, impozitul va ajunge 270 de lei.

Sursa citată mai notează că accize mai mari se pot impune și pentru băuturi, țigări sau sucuri, tot din 2023.

ADVERTISEMENT

Coaliția, ședință importantă pe tema acestor taxe și impozite

Modificările la Codul Fiscal ar trebui aprobate în coaliție până la 1 iulie pentru a fi puse în practică de la începutul anului viitor.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit luni cu alte două teme pentru care ar trebui să existe un acord în coaliție: plafonarea prețului la carburant și eliminarea unor scutiri de la plata contribuțiilor în sistemul construcțiilor.

ADVERTISEMENT

Acum, liderii coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR așteaptă prima ședință după criticile vehemente aduse de Marcel Ciolacu principalilor parteneri, cei din Partidul Național Liberal. Vor fi trei subiectele principale de discuție între partidele aflate în Executiv:

  1. Măsuri pentru stoparea creșterii prețurilor la combustibili.
  2. Taxa de solidaritate pentru companiile cu venituri de peste 100 de milioane de euro.
  3. Impozitul progresiv si modificarea codului fiscal.

În debutul acestei săptămâni, Marcel Ciolacu a avut o ieșire extrem de nervoasă față de partenerii din coaliție. El a afirmat că nu se mai poate continua cu actualul Cod fiscal, ”care funcţionează ca în Evul Mediu”.

În plus, liderul social-democraților a adăugat că s-a săturat ”să apară tot felul de tiriflici care îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, cât de bună e cota unică”.

ADVERTISEMENT