News

Veşti proaste pentru români. Violeta Alexandru se așteptă ca România să aibă sute de mii de şomeri

12.05.2020 | 22:57
Vesti proaste pentru romani Violeta Alexandru se astepta ca Romania sa aiba sute de mii de someri
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, se așteaptă ca 500.000 de oameni să rămână fără slujbă în România până la finele anului.

Violeta Alexandru se așteptă la 500.000 de șomeri

Violeta Alexandru a dezvăluit că prioritatea ministerului e să îi ajute pe acești oameni. Până în acest moment, peste 1 milion de oameni au intrat în șomaj tehnic sau au fost puși pe liber. Situația se va înrăutăți până la finele anului, conform previziunilor experților.

ADVERTISEMENT

“Sper să găsim soluțiile pentru a-i aduce pe acești oameni în activitate”, a răspuns ministrul într-o discuție cu urmăritorii pe Facebook.

În acest sens, Guvernul Orban va prelungi inițial măsura acordării șomajului tehnic după 15 mai pentru angajatorii care au angajați cu contractele de muncă suspendate, dar și pentru liber-profesioniști, conform România TV.

ADVERTISEMENT

Ajutorul de șomaj va fi prelungit 1 lună

Ministrul Muncii a explicat că prelungirea ajutorului de șomaj va ajunge în primă fază până în 1 iunie, pentru toate categoriile de persoane. Ulterior, după 1 iunie va intra în vigoare un nou pachet de măsuri care vor viza direct acele sectoare care rămân cu activitatea restrânsă din cauza epidemiei de coronavirus.

Sectoare precum industria evenimentelor, spectacolelor și expozițiilor vor fi incluse în această categorie. De asemenea, restaurantele urmează a fi ajutate într-un mod concret în perioada următoare cu o sumă fixă garantată angajaților timp de trei luni. Ulterior, când restaurantele își vor relua activitatea, ajutorul dat angajaților va fi oprit.

ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii dau ora exactă în criza economică

Veștile proaste pentru lunile ce urmează vin dinspre America. Conform experților, modul în care SUA gestionează criza se răsfrânge și în Europa, astfel că cei peste 20 de milioane de șomeri din țara condusă de Donald Trump nu pot fi considerați decât o veste proastă pentru toată lumea.

Toate țările din Europa încearcă să prevină criza prin relaxarea măsurilor de izolare socială, cu orice risc, însă experții vorbesc despre o criză economică nemaivăzută în ultima sută de ani până spre finele anului.

ADVERTISEMENT