News

Vești proaste pentru românii care călătoresc în Serbia! Trebuie să prezinte un test PCR negativ

14.08.2020 | 17:34
Vesti proaste pentru romanii care calatoresc in Serbia Trebuie sa prezinte un test PCR negativ
ADVERTISEMENT

Din cauza răspândirii tot mai agresive a virusului SARS-COV-2 pe teritoriul țării noastre (doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.415 de noi infectări), autoritățile de la Belgrad au recurs la noi măsuri radicale.

Astfel, cetățenii români vor fi obligați să prezinte un test PCR negativ dacă își doresc să li se permită accesul pe teritoriul țării. În aceeași situație sunt și persoanele care sosesc din Bulgaria, Croația și Macedonia de Nord, state care se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri.

ADVERTISEMENT

Potrivit Agerpres, în Serbia, media zilnică a săptămânii trecute a fost de circa 250 de noi infectări cu COVID-19. Autorităţile sanitare insistă, însă, că situaţia este în continuare sub control și se poate ameliora destul de ușor.

Serbia cere test PCR negativ pentru românii care vor să intre în țară

Cetăţenii străini care vor să intre în ţara noastră venind din Croaţia, Macedonia de Nord, România şi Bulgaria trebuie să prezinte un test negativ efectuat de cel mult 48 de ore“, a declarat Darija Kisici Tepavcevici, unul dintre membrii celulei de criză privind gestionarea epidemiei de coronavirus, la postul public de televiziune (RTS).

ADVERTISEMENT

Măsura va intra în vigoare sâmbătă, 15 august, iar testul PCR trebuie să fie efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte și să aibă un rezultat negativ. Nu se aplică, însă, cetățenilor sârbi care se întorc din cele patru țări vecine.

Decizia a fost luată în urma evaluării situaţiei epidemiologice a Serbiei. „Dorim ca situaţia să fie stabilă şi să evităm importul de cazuri noi”, a explicat epidemiologul șef. În ceea ce privește intrările în Serbia dinspre Ungaria, Bosnia şi Kosovo, acestea rămân pentru moment nerestricţionate.

ADVERTISEMENT