News

Vești proaste pentru românii care își planifică vacanțele. Varianta indiană de coronavirus a ajuns în Grecia

25.04.2021 | 17:49
Vesti proaste pentru romanii care isi planifica vacantele Varianta indiana de coronavirus a ajuns in Grecia
ADVERTISEMENT

Grecia a depistat primul caz de infectare cu varianta de coronavirus care face ravagii în India. Autoritățile sanitare din această țară spun că varianta a fost detectată la o femeie care a călătorit în Dubai.

Vești proaste pentru românii care își planifică vacanțele. Varianta indiană de coronavirus a ajuns în Grecia

Eody, organismul naţional elen de sănătate publică a precizat într-un comunicat că “un eşantion pozitiv (…) al variantei dominante în India” a fost detectat “la o femeie străină, de 33 de ani, care locuieşte în Attica şi care făcuse o călătorie în Dubai pe 4 aprilie”, relatează AFP citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

“Acesta este primul caz al variantei indiene detectat în Grecia”, a declarat pentru AFP o sursă din Ministerul grec al sănătăţii, sub acoperirea anonimatului.

Eody a precizat că atunci când a părăsit Dubaiul, femeia a prezentat un “test PCR negativ”. Cazul a fost detectat în timpul testării masive efectuate de către serviciile sanitare, a indicat în comunicat Eody.

ADVERTISEMENT

Femeia prezenta “simptome, însă nu a fost spitalizată.” În prezent, “simptomele au dispărut, iar perioada de carantină s-a încheiat”, se arată în acelaşi comunicat.

“Tulpina B.1.617.1 a fost izolată şi provine din Maharashtra, statul indian în care varianta a fost pentru prima dată cunoscută sub acest nume”, precizează autoritățile elene.

ADVERTISEMENT

Joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat lista statelor şi zonelor considerate de risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, Grecia fiind inclusă în lista ţărilor din “zona galbenă”.

Tags: