News

Vești proaste pentru românii care merg în concediu în Turcia. Sistemul All Inclusive, la un pas de dispariție. Ce stațiune a început să renunțe la el

Sistemul all inclusive ar putea să dispară din hotelurile turcești. Sute de mii de români preferă vara să meargă în asemenea resorturi tocmai pentru aceste oferte
09.07.2022 | 09:00
Vesti proaste pentru romanii care merg in concediu in Turcia Sistemul All Inclusive la un pas de disparitie Ce statiune a inceput sa renunte la el
Vești proaste pentru românii care merg în concediu în Turcia și vor sistemul all inclusive. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat, turcii iau în calcul să renunțe la sistemul all inclusive, unul care i-a făcut celebri în întreaga lume și pentru care sunt vizitați anual de milioane de turiști. Rușii, germanii, englezii, dar și românii se numără printre cei care vin în fiecare vară în stațiunile din Turcia.

Ce se întâmplă cu sistemul all inclusive din Turcia

Trebuie spus că mai multe restaurante din Bodrum și-au angajat în ultima perioadă bucătari de top, bucătari care vor acum să revoluționeze felul în care hotelurile gândesc întreaga strategie pentru vară.

ADVERTISEMENT

Aceștia merg pe ideea de calitate și vor să renunțe în premieră la cantitate. De altfel, mai multe hoteluri importante din Bodrum au transmis deja că preferă ca în restaurantele lor să renunțe la bufetul suedez sau la sistemul de autoservire.

Publicația Bodrum Haber Merkezi  a anunțat că bucătarii de top vor ca oamenii care vin în resorturi să servească masa în sistem a la carte, să se așeze la mese, să fie serviți și mai ales să-și aleagă mâncarea dintr-un meniu diversificat.

ADVERTISEMENT

Deja există o competiție între managerii de hoteluri pentru a angaja bucătari faimoși, bucătari capabili să redeseneze întregul sistem turcesc, în funcție de aceste coordonate.

„Ne uităm la calitate atunci când cumpărăm materiile prime. În prezent, satisfacția clienților noștri este la niveluri ridicate”, a punctat Nevzat Yilmaz, unul dintre cei care se ocupă cu hrana turiștilor la hotelul DoorA

ADVERTISEMENT

Ar putea fi un adevărat punct de cotitură pentru întregul turism din Turcia, unul gândit în ultima perioadă și centrat tocmai pe acest sistem de all inclusive dus la rang de artă.

De altfel, turiștii din România, în special familiile cu copii mici preferă acest gen de vacanțe, unele în care găsesc liniștea necesară, dar mai ales siguranța că cei mici vor avea ce mânca, indiferent de cât de mofturoși sunt atunci când se așează la masă.

ADVERTISEMENT