Sport

Vești proaste pentru Simona Halep! Cădere fără precedent în clasamentul WTA în următoarele luni

Simona Halep așteaptă procesul în cele două scandaluri de dopaj în care este implicată, dar este în cădere liberă în clasamentul WTA, din cauza suspendării provizorii.
01.06.2023 | 15:48
Vesti proaste pentru Simona Halep Cadere fara precedent in clasamentul WTA in urmatoarele luni
Simona Halep şi Patrick Mouratoglou. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep este implicată în două scandaluri de dopaj. Primul este testul pozitiv la Roxadustat de la US Open 2022, iar al doilea îl reprezintă acuzele ITIA (Agenției Internaționale de Integritate în Tenis) care susține că există probleme în ceea ce privește pașaportul biologic al sportivei.

Vești proaste pentru Simona Halep! Audierea se amână şi sportiva cade în clasament

Veștile proaste continuă să vină pentru jucătoarea din România. Audierea programată la finalul lunii mai a fost încă o dată amânată, astfel că Simona Halep continuă să fie suspendată provizoriu, fără să știe nimic.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, fostul lider mondial WTA pierde puncte şi bani prin absenţa de la turnee. În prezent, Simona Halep are 1220 de puncte WTA, pierzând cele 70 de anul trecut de la Roland Garros.

În perioada următoare, Halep urmează să mai piardă 110 de puncte de la WTA Birmingham şi 110 puncte de la Bad Homburg. La Wimbledon 2022 a ajuns până în semifinale, dar anul trecut nu s-au dat puncte.

ADVERTISEMENT

După turneele de iarbă, Simona Halep ar urma să alunece spre locul 50 WTA. Marea problemă este la vară, când ar putea exista o cădere uriaşă în clasament, însă rămâne de văzut ce decizii se vor lua până atunci.

Patrick Mouratoglou: “Eu spun că nu respectă regulile, ceea ce este cu adevărat șocant”

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep a declarat că sportiva aşteaptă din luna februarie să fie audiată, iar ultima dată fixată este finalul lunii iunie când sportiva ar urma să dea explicaţii:

ADVERTISEMENT

„Singurul lucru pe care Simona l-a cerut a fost să fie respectate regulile. Iar regulile pe care ITIA sau ITF le-au făcut spun că atunci când ești suspendat provizoriu, așa cum este cazul Simonei, ești îndreptățit să ai parte de o audiere cât mai rapidă.

Simona așteaptă să fie audiată începând din februarie. Tocmai a fost amânată audierea de la finalul lui mai, iar acum ar trebui să fie la finalul lunii iunie. Ar fi a patra tentativă.

ADVERTISEMENT

“A cerut doar să-și poată prezenta punctul de vedere alături de experții care o reprezintă”

Eu spun că nu respectă regulile, ceea ce este cu adevărat șocant. Simona nu a cerut în niciun moment vreun tratament special, a cerut doar să-și poată prezenta punctul de vedere alături de experții care o reprezintă.

Următorul pas în proces pentru ea este să fie în sfârșit audiată, pentru că vedem că ITIA amână constant acest lucru. De-abia apoi vom lua o decizie bazându-ne pe toate detaliile pe care le vom avea la momentul respectiv”, a spus Mouratoglou pentru Hotnews.

Simona Halep a jucat ultimul meci la US Open 2022. Atunci, jucătoarea din România a fost eliminată în turul inaugural de ucraineanca Daria Snigur, scor 6-2, 0-6, 6-4.

ADVERTISEMENT