News

Veşti proaste pentru şoferi! Cresc tarifele pentru poliţele RCA! De când se vor majora preţurile

15.07.2019 | 10:37
Vesti proaste pentru soferi Cresc tarifele pentru politele RCA De cand se vor majora preturile

Șoferii din România primesc vești proaste. Cresc tarifele pentru polițele RCA, iar noile prețuri pot ajunge cu până la 10% mai mult. Mai multe companii de asigurări au anunțat că vor să majoreze tarifele la polițele RCA, iar măsura se va aplica din toamna acestui an. Companiile de asigurare spun că la prețurile actuale nu se mai pot susține toate reparațiile.

Polițele RCA cresc din toamnă

Motivul pentru care firmele de asigurări vor să crească polițele cu până la 10% este cauzat de creșterea prețurilor manoperelor de către service-urile auto. De cealaltă parte, patronii service-urilor spun că au recurs la astfel de majorări pentru că deconturile întârzie foarte mult, iar în multe cazuri își primesc banii abia după ce ajung în instanță.

Reprezentanții companiilor de asigurări susțin că majorările manoperelor cu 14% au dus la această decizie care se va aplica din luna septembrie, cel mai probabil, notează capital.ro. Un alt motiv care a dus la o ridicare a prețurilor manoperelor este creșterea cheltuielilor, salariilor angajaților și utilităților.

Asiguratorii au motivat aceste creșteri. Sursa foto: ziare.com

Șoferii au dat în primele luni ale anului cu până la 50 de lei mai mult pentru asigurarea mașinii față de 2018

Ce arată, însă, datele până acum? În prima parte a anului 2019, un șofer a plătit, în medie, 600 de lei pentru polița anuală RCA, preț mai mare cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceste date statistice au fost furnizate de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, instituție care poate amenda firmele de asigurări în cazul anumitor derapaje.

Practic, pentru a clarifica și mai bine situația, un șofer a dat cu aproximativ 50 de lei mai mult la începutul lui 2019 față de primele luni ale anului 2018. Pentru persoanele care își vând autoturismul, legea este clară. Contractul cu firma de asigurare încetează la data la care proprietarul mașinii notifică asiguratorul, oferind în dosar documentele justificative.

 

 

Tags: