Sport

Vești proaste pentru „tricolori”. Un star al Germaniei plănuia să se retragă, dar a fost întors din drum

Hansi Flick l-a convins pe Gundogan să-și amâne retragerea de la echipa națională. Mijlocașul lui Manchester City ar putea evolua din nou împotriva României.
19.08.2021 | 22:29
Vesti proaste pentru tricolori Un star al Germaniei planuia sa se retraga dar a fost intors din drum
ADVERTISEMENT

Deși avea de gând să pună punct carierei la echipa națională după Euro 2020, se pare că Ilkay Gundogan a revenit la sentimente mai bune. Pe cale de consecință, șansele ca „tricolorii” să dea piept din nou cu el în toamnă – când este programat duelul din preliminariile CM 2022 – cresc exponențial, iar „vinovat” pentru această răsturnare de situație este nimeni altul decât Hansi Flick.

După săptămâni întregi de discuții între patru ochi, timp în care i-a dat asigurări starului celor de la Manchester City că va continua să aibă un rol important în angrenajul „Panzerelor”, noul selecționer a reușit să-l întoarcă din drum.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut, însă, dacă se va întâmpla la fel și cu veteranii Thomas Mueller (31 de ani) şi Mats Hummels (32 de ani), pe care Joachim Low i-a convocat la turneul final din această vară, după aproape trei ani de pauză.

Nu scăpăm de Gundogan. Hansi Flick l-a convins să-și amâne retragerea

A fi antrenorul naţionalei mă obligă, pentru mine este o uriaşă responsabilitate. Aştept cu nerăbdare să încep munca.

ADVERTISEMENT

Voi face tot posibilul ca să mă asigur că jucăm un fotbal interesant din nou. Vrem ca Germania să aibă din nou succes, vom insista pe faza ofensivă”, a declarat Hansi Flick în urmă cu ceva timp, la prezentarea oficială, evitând să dezvăluie surprizele pe care le pregătește pentru preliminariile Campionatului Mondial.

Presa germană insistă, însă, asupra revenirii lui Ilkay Gundogan, care se pregătea să își anunțe retragerea după eșecul de la Euro 2020. Mai mult ca sigur, acesta va fi pe teren și în meciul cu România, programat la începutul lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

Toni Kroos a spus adio echipei naționale: „A fost o onoare”

Dacă Gundogan a putut fi întors din drum, Toni Kroos reprezintă un capitol închis. Imediat după eșecul suferit în fața Angliei (n.r. 0-2, în optimile Campionatului European), mijlocașul Realului și-a anunțat, printr-o scrisoarea emoționantă, retragerea de la echipa națională.

Am luat decizia de a renunța după acest turneu de mult timp. Îmi era clar de mult timp că nu voi fi disponibil pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar. Vreau să mă concentrez pe deplin pe obiectivele mele cu Real Madrid în următorii câțiva ani.

ADVERTISEMENT

În plus, de acum înainte îmi voi permite pauze care nu mai există ca jucător național de 11 ani. Și mai mult, ca soț și tată, aș vrea să fiu acolo și pentru soția mea și pentru cei trei copii.

A fost o mare onoare pentru mine să pot purta acest tricou atât de mult timp. Am făcut-o cu mândrie și pasiune. Mulțumesc tuturor fanilor și susținătorilor care m-au purtat și m-au susținut cu aplauze și urale.

Mulțumesc și tuturor criticilor pentru motivația lor suplimentară. La sfârșit, aș dori să îi mulțumesc mult lui Joachim Low. M-a făcut jucător național și campion mondial.

A avut încredere în mine. De mult timp am scris o poveste de succes. A fost o onoare pentru mine. Noroc și succes lui Hansi Flick”, a transmis Kroos.

ADVERTISEMENT
Tags: