ADVERTISEMENT
News

Vești proaste pentru turiștii din Sinaia. Telegondola, telescaunul și teleschiul, oprite din cauza vremii

Autor: Adrian Baciu | 03.01.2021 | 13:39
Vești proaste pentru turiștii din Sinaia. Telegondola, telescaunul și teleschiul, oprite din cauza vremii
Vești proaste pentru turiștii din Sinaia. Telegondola, telescaunul și teleschiul, oprite din cauza vremii. Sursa foto: colaj Fanatik

După o zi de sâmbătă în care au format cozi imense pentru a ajunge pe pârtiile de la Sinaia, turiștii primesc duminică o lovitură cruntă: Telegondola, telescaunul și teleschiul din stațiune au fost oprite din cauza vremii nefavorabile.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis cod galben de vânt puternic și ninsoare viscolită în zonele montane înalte din nouă județe. Din cauza condițiilor meteo, instalațiile de transport pe cablu de pe pârtiile din Sinaia au fost închise.

Vremea le-a stricat planurile turiștilor, care s-au așezat încă de la primele ore ale zilei la rând la telegondolă, în încercarea de a evita aglomerația de sâmbătă, când sute de persoane au așteptat ore bune ca să urce pe pârtie pentru a schia.

Telegondola, telescaunul și teleschiul din Sinaia, oprite duminică din cauza vremii

Conform informațiilor publicate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, date fiind condiţiile meteo, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu au decis ca Gondola Carp, Telescaunul Soarelui şi Teleschiul din Valea Soarelui să rămână oprite pe întreg parcursul zilei de duminică, 3 ianuarie.

ADVERTISEMENT

”Update ora 10:00 – Vânt peste limita de funcționare a instalațiilor, cu depunere constantă de chiciură. Gondola Carp, Telescaunul Soarelui și Teleschi Valea Soarelui nu vor mai porni azi. Update ora 07:50 – Chiciură și vânt la Cota 2000.

Instalațiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul&Teleschiul Soarelui) nu pornesc, deocamdată, programul cu public. Următoarea evaluare la ora 10.00”, se anunță în comunicatul celor din Sinaia.

Autoritățile avertizează: ”Pârtiile s-ar putea închide definitiv din cauza aglomerației”

Sâmbătă, primarului stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, a declarat la Digi24 că se poate ajunge la închiderea pârtiilor dacă nu se va rezolva problema aglomerației din aceste zile.

ADVERTISEMENT

Cozi imense cu mii de turiști s-au format sâmbătă la telegondola din Sinaia. Din cauza aglomerației infernale, autoritățile au fost nevoite să ceară ajutorul jandarmilor. Turiștii au așteptat și două ore pentru a urca pe munte cu instalațiile de transport pe cablu.

”Dacă lucrurile degenerează, ajungem la închiderea pârtiilor”, a declarat primarul pentru postul de știri citat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!