News

Vești sumbre în privința dispariției coronavirusului. Cât va mai dura epidemia și câți oameni se vor îmbolnăvi

02.05.2020 | 17:34
Vesti sumbre in privinta disparitiei coronavirusului Cat va mai dura epidemia si cati oameni se vor imbolnavi
ADVERTISEMENT

Cercetătorii americani vin cu vești sumbre în privința dispariției coronavirusului și sunt de părere că acesta va mai exista o perioadă îndelungată.

Vești sumbre în privința dispariției coronavirusului

Conform CNN, veștile despre o posibilă dispariție a coronavirusului în perioada următoare nu sunt deloc îmbucurătoare, iar numărul persoanelor care se vor infecta va fi foarte mare.

ADVERTISEMENT

Un grup de cercetători din cadrul Universității din Minnesota avertizează asupra faptului că pandemia de coronavirus ne va influența viețile pe termen lung, evocând mai multe scenarii prin care am putea trece.

Experții consideră că noul coronavirus va fi cu noi pentru o perioadă cuprinsă între 18 și 24 de luni şi va ajunge să infecteze până la 60%-70% din populaţia lumii. Grupul de cercetători prezintă trei posibile scenarii prin care am putea trece în următorii doi ani.

ADVERTISEMENT

”Un vaccin nu va fi disponibil decât cel puțin în 2021”

Potrivit primului scenariu, acest prim val de coronavirus va fi urmat de o serie de valuri mai mici, repetitive, care ar apărea în timpul verii şi apoi constant pe o perioadă de 1-2 ani, diminuându-se treptat în 2021.

Cel de-al doilea scenariu prevede că episodul pandemic de acum este urmat de un val mai mare în toamnă şi iarnă. De asemenea, ar avea loc mai multe valuri și anul viitor.

ADVERTISEMENT

”Acest model va necesita reinstituirea măsurilor de carantină în toamnă, în încercarea de a reduce răspândirea virusului şi supraaglomeraea sistemelor de asistenţă medicală. Acest model este similar cu pandemia din 1918-1919”, spun cercetătorii.

Al treilea scenariu prezintă o diminuare lentă a actualei epidemii. În acest al treilea scenariu nu va fi nevoie de reluarea măsurilor de carantină, deşi vor continua să apară noi cazuri de infectare, dar şi decese.

ADVERTISEMENT

Studiul precizează că un vaccin ar putea schimba datele problemei, dar nu rapid. “Cursul pandemiei ar putea fi influențat de un vaccin. Cu toate acestea, cel mai probabil, un vaccin nu va fi disponibil decât cel puțin în 2021”, consideră savanții.

Cercetătorii americani au inventat un nou test care poate identifica pacienții bolnavi de Covid înainte de a deveni infecțioși. Testul este pe bază de sânge și va putea detecta prezența virusului încă din primele 24 de ore de la infecție, înainte ca oamenii să aibă simptome și cu câteva zile mai devreme ca aceștia să-l poată răspândi.

ADVERTISEMENT