Fotbal international

Vestiarul lui PSG e un butoi cu pulbere. Neymar, Cavani şi Thiago Silva nu acceptă nicio reducere salarială, Mbappe e de acord să i se taie 70 la sută din bani

28.05.2020 | 13:28
Vestiarul lui PSG e un butoi cu pulbere Neymar Cavani si Thiago Silva nu accepta nicio reducere salariala Mbappe e de acord sa i se taie 70 la suta din bani
ADVERTISEMENT

Vestiarul lui PSG e un butoi cu pulbere. Motivul îl reprezintă intenţia şefilor clubului de a proceda la reducerea salariilor, ca urmare a faptului că Ligue 1 a fost închisă fără a se mai juca etapele rămase şi a probabilităţii extrem de ridicate ca noul sezon, care va începe pe 23 august, să se joace cel puţin până la sfârşitul acestui an fără spectatori.

Vestiarul lui PSG a devenit un butoi cu pulbere

În aceste condiţii cu totul speciale, care nu mai au nimic în comun cu felul în care se disputau evenimentele sportive înainte de declanşarea pandemiei, şeicii care patronează gruparea din capitala Franţeiau ajuns la concluzia că trebuie reduse salariile jucătorilor şi staff-ului tehnic, pentru a nu apărea probleme mari pe mai departe din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Le-a fost adus la cunoştinţă acest fapt jucătorilor şi de aici vestiarul s-a împărţit în două tabere. Una nu este de acord să se taie niciun euro din salariile stabilite, cealalată acceptă reducerea salarială pe care o va socoti necesară clubul, dar pe o perioadă bine stabilită.

Neymar ţine partea lui Thiago Silva

Cei mai vehemenți din prima categorie sunt Thiago Silva, Edinson Cavani, Neymar, Ander Herrera şi Bernat. Cu toţii resping orice fel de reducere a actualelor salarii. Cei mai vehemenţi sunt Thiago Silva şi Edinson Cavani, adică jucătorii care sigur vor pleca peste o lună.

ADVERTISEMENT

Neymar a decis să ţină partea fostului căpitan al echipei, Thiago Silva, decizia lui venind mai mult ca o formă de solidaritate cu compatriotul său, pe care nu vrea să îl lase expus unor măsuri şi mai dure din partea conducerii.

Acceptă doar amânarea plăţilor

Atât Silva cât şi Cavani au salarii brute lunare de 1,5 milioane de euro şi ştiind că pleacă nu vor să renunţe la un euro din ultimii bani pe care îi au de luat de la PSG. Herrera are 650.000 euro lunar, iar Bernat 300.000.

ADVERTISEMENT

Cei care spun „nu” au mai venit cu o variantă de compromis. Aceea de a li se amâna plata salariilor, chiar şi cu câteva luni, dar în final să li se achite toţi banii integral.

Kylian Mbappe e de acord cu reducerea

În a doua tabără se află Kylian Mbappe, Marquinhos, Angel di Maria sau Kimpembe. Toţi aceştia înţeleg perfect situaţia şi sunt de acord cu orice reducere salarială, dar pe termen bine precizat. Cu alte cuvinte, dacă PSG încearcă să păstreze regula şi după ce se încheie perioada stipulată în înţelegere jucătorii să refuze şi să se adreseze inclusiv legii.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe are cea mai mare disponibilitate, el anunţând că este dispus să accepte o reducere temporară care poate merge până la maxim 70 la sută din salariu.

ADVERTISEMENT