Sport

Vestiarul lui PSG, scindat la Barcelona – Real Madrid. Cu cine au ținut super-vedetele Parisului în El Clasico

Fanii lui Real Madrid din vestiarul lui PSG au fost cei fericiți după El Clasico. "Albii" s-au impus pe Camp Nou, cu FC Barcelona, scor 2-1.
24.10.2021 | 15:49
Vestiarul lui PSG scindat la Barcelona  Real Madrid Cu cine au tinut supervedetele Parisului in El Clasico
ADVERTISEMENT

Duminică, 24 octombrie, e o zi de neratat pentru orice microbist. În Europa sunt programate să se dispute nu mai puțin de opt super derby-uri. Evident, cel mai tare este cel care se joacă în Catalunia, Barcelona – Real Madrid. El Clasico nu împarte doar planeta în două, ci și vestiarul lui Paris Saint-Germain.

Vicecampioana Franței are și ea meci tare în această seară. În Ligue 1, de la ora 21:45, este programat Le Classique, derby-ul dintre Olympique Marseille și PSG. Mai mult ca sigur însă, înainte de a ieșit la încălzire pe Velodrome, opt dintre super-vedetele lui Mauricio Pochettino vor sta cu sufletul la gură la El Clasico, care va începe la ora 17:15. Patru dintre fotbaliștii în cauza au jucat la Barcelona, iar ceilalți patru la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Barcelona – Real Madrid, meciul care împarte în două vestiarul lui PSG. Messi conduce „atacul”

Mauricio Pochettino ar putea alcătui aproape un prim „11” din fotbaliștii care au evoluat în trecut la cele două rivale din El Clasico, iar acum se află în lotul lui Paris Saint-Germain. Catalanii au trimis în capitala Franței nu mai puțin de patru super jucători de atac.

Cel mai mare nume este, evident, cel al lui Lionel Messi, sosit pe Parc des Princes chiar vara aceasta. Superstarul argentinian a ajuns gratis la Paris, după ce în ultimii 21 de ani jucase doar la gruparea blaugrana. Messi are amintiri extrem de plăcute din El Clasico, playmaker-ul în vârstă de 34 de ani fiind cel mai bun marcator din istoria confruntărilor cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT
  • 26 de goluri a înscris Leo Messi, care s-a întâlnit de 45 de ori cu „galacticii”

Un alt fan al Barcelonei în El Clasico va fi Neymar. Brazilianul a ajuns în 2017 la PSG, atunci când a și devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului, francezii plătind clauza de reziliere pe care o avea la Barca, 222 de milioane de euro. „Decarul” lui Pochettino a jucat de opt ori în cel mai tare derby de pe planetă, reușind să puncteze de trei ori și să ofere cinci pase decisive. „Ney” a înfruntat-o pe Real de două ori și în calitate de fotbalist al lui PSG, în UEFA Champions League, dar fără să aibă vreo reușită.

Rafinha Alcantara este un brazilian crescut de academia Barcelonei, „La Masia”, dar care nu a reușit să își găsească locul pe Camp Nou, el fiind împrumutat de-a lungul timpului la Inter și la Celta Vigo. Catalanii s-au descotorosit foarte ușor de el, în 2020, atunci când PSG a plătit doar 1,5 milioane de euro pentru a îl lua de pe Camp Nou. Rafinha a reușit să își treacă totuși în CV 90 de meciuri la echipa de seniori a „extratereștrilor”, printre care și cinci El Clasico.

ADVERTISEMENT

Mauro Icardi este singurul dintre cei patru fără prezențe la prima echipă a Barcelonei, deși a stat trei ani în academia catalanilor. Barca l-a vândut la Sampdoria pe atacantul argentinian, în 2011, în schimbul a doar 300 de mii de euro.

Sergio Ramos, căpitan în „defensivă”

Dacă fanii Barcelonei din vestiarul parizienilor sunt toți jucători de atac, susținătorii lui Real Madrid țin steagul sus în defensivă. Trei din cei patru foști fotbaliști ai „galacticilor” sunt adevărați stâlpi ai apărării.

ADVERTISEMENT

Deși la PSG îi este greu să îi mai ia fața titularului Gianluigi Donnarumma, Keylor Navas a fost unul din oamenii de bază ai lui Real Madrid, care a luat trei Ligi ale Campionilor la rând în perioada 2016-2018. Cinci ani a petrecut portarul costarican pe Santiago Bernabeu, până în 2019, când a fost vândut la PSG în schimbul a 15 milioane de euro. Navas a înfruntat-o de 15 ori pe Barcelona, de 13 ori în calitate de fotbalist al „albilor”.

Achraf Hakimi este unul dintre cei mai în vogă fundași dreapta din lume, specialiștii întrebându-se cum a putut Real Madrid să piardă un astfel de fotbalist. Crescut la academia „Los Blancos”, marocanul a fost vândut la Inter, în 2020, pentru 43 de milioane de euro, iar în vara lui 2021, PSG l-a cumpărat cu 60 de milioane de euro. În cei cinci ani petrecuți pe Santiago Bernabeu, Hakimi a îmbrăcat de doar 17 ori tricoul vicecampioanei Spaniei.

  • 2 El Clasico are în CV Achraf Hakimi, fără să îi poarte însă noroc Realului, care a bifat 1 remiză și 1 înfrângere

Sergio Ramos a reprezentat una dintre marile lovituri pe care PSG le-a dat în ultima perioadă de mercato. Fundașul în vârstă de 35 de ani a venit gratis pe Parc des Princes, după 16 ani petrecuți pe Santiago Bernabeu. Ramos, care nu a apucat încă să debuteze pentru parizieni, este una dintre legendele Realului, palmaresul său vorbind de la sine. De-a lungul timpului, stoperul spaniol a jucat în 45 de derby-uri cu Barcelona, el înregistrând contra performanța de a fi cel mai eliminat fotbalist din istoria El Clasico.

  • 5 cartonașe roșii a văzut Sergio Ramos în El Clasico, cel mai eliminat jucător din istoria meciurilor Barcelona – Real Madrid

Angel Di Maria a plecat în 2014 de la Real Madrid, dar a rămas unul dintre susținătorii „galacticilor”, indiferent că a evoluat la Manchester United sau Real Madrid. Barca este adversarul pe care mijlocașul argentinian l-a înfruntat de cele mai multe ori în carieră, 19. Di Maria a luat parte la patru El Clasico, derby în care a puncat de două ori. De menționat însă faptul că Di Maria i-a dat gol Barcelonei și în calitate de fotbalist al lui PSG.

„Wild card-ul” Kylian Mbappe

Real Madrid primește întăriri din ofensivă și înclină balanța în favoarea ei ca număr de susținători în El Clasico. Kylian Mbappe își va trăda cel mai probabil colegii din atac, foști jucători la Barcelona, și va ține cu echipa lui Carlo Ancelotti, la care și-a exprimat în dese rânduri dorința să ajungă. Ce-i drept, superstarul francez nu a apucat încă să joace în afara Hexagonului, dar Real Madrid pare cea mai probabilă viitoare destinație a sa.

Până să plece însă de la PSG, club cu care mai are contract până în vara anului viitor, Mbappe a jucat deja împotriva celor două protagoniste din El Clasico. Pe Real Madrid a înfruntat-o de trei ori din postura de fotbalist al parizienilor, atacantul de 22 de ani reușind chiar să și înscrie un gol în poarta „Los Blancos”. În schimb, față de marea rivală Barca nu a avut deloc milă, Mbappe marcând patru goluri împotriva catalanilor, în doar două meciuri directe, disputate chiar în primăvara acestui an.

  • 160 de milioane de euro este cota de transfer a lui Kylian Mbappe, cel mai scump fotbalist din lume, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT