News

Vestul Canadei a declarat starea de urgență din cauza incendiilor. 32.000 de persoane sunt sub alerta de evacuare

Vestul Canadei a declarat starea de urgență din cauza incendiilor.
21.07.2021 | 10:22
Vestul Canadei a declarat starea de urgenta din cauza incendiilor 32000 de persoane sunt sub alerta de evacuare
ADVERTISEMENT

Pădurile au luat foc, iar viețile a mii de oameni sunt puse în pericol din cauza acestora. A fost declarată stare de alertă în provincia Columbia Britanică,a flată în vestul Canadei.

Vestul Canadei a declarat starea de urgență din cauza incendiilor

Ministrul Siguranței Publice, Mike Farnworth, a declarat că tensiunile sunt foarte mari, având în vedere tragediile cauzate de focuri din ultimii ani. 32.000 de persoane sunt sub alerta de evacuare, iar alți 5.700 au primit ordin de evacuare.

ADVERTISEMENT

“Știu că tensiunile pentru mulți sunt mari, având în vedere perioadele extinse ale incendiilor din ultimii ani”, a spus acesta, într-o declarație scrisă.

Totodată, el a ținut să precizeze că toate efectivele de pompieri luptă pentru stingerea incendiilor, la dispoziția acestora fiind puse toate echipamentele necesare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la fața locului intervin inclusiv aeronave cu apă, pentru a stinge focurile care mistuie tot în calea lor.

„Vreau să-i asigur pe columbienii britanici că am mobilizat tot personalul și echipamentele necesare și disponibile pentru a răspunde la incendiile din întreaga provincie.

ADVERTISEMENT

Guvernul federal și Centrul Canadian Interagențial de Incendii Forestiere furnizează personal de stingere a incendiilor, sprijin pentru aeronave și alte activ.”, a mai spus acesta, conform CBS.ca.

Veștile de la meteorologi nu sunt bune. Căldura potențează incendiile

Veștile nu sunt bune nici pentru zilele ce urmează. Astfel, specialiștii meteo au anunțat că urmează zile cu vreme caldă, care poate chiar să ajute incendiile de vegetație. De altfel, aici au fost atinse temperaturi infernale.

ADVERTISEMENT

Ploile nu vor avea loc prea curând, din păcate, a transmis Merlin Blackwell, primarul din Clearwater, din Columbia Britanică.

„Avem o prognoză de două săptămâni cu privire la vremea caldă care vine spre noi – nu există nicio ușurare la vedere pentru ploaie în cea mai mare parte a provinciei”, a spus Blackwell.

„Aproape la fiecare oră vedem o altă alertă sau ordine de evacuare care intră în vigoare”, a mai declarat edilul.

Președintele districtului regional Cariboo a amintit de evenimentele din anul 2017, când au avut loc incendii devastatoareîn Canada, iar atunci perioada de recuperare a fost una foarte lungă.

Acesta a anunțat că nici după incendiile din acest an situația nu va fi mai bună.

„Știm din 2017 că este o perioadă de recuperare foarte lungă și vă pot spune că acesta nu va fi diferit, pentru că avem o mulțime de oameni care exprimă un stres tot mai mare, factori declanșatori mai mari din cauza incendiilor pe care le avem în zonă”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT