News

Vestul țării, lovit de ploi abundente. Un spital din Arad a fost inundat. Subsoluri și case din Timișoara, afectate de ape. Video

03.07.2020 | 12:51
Vestul tarii lovit de ploi abundente Un spital din Arad a fost inundat Subsoluri si case din Timisoara afectate de ape Video
ADVERTISEMENT

După o scurtă pauză, vremea rea a revenit în România, iar vestul țării a fost din nou lovit de ploi abundente și inundații.

Cele mai lovite de precipitațiile din ultimele 24 de ore au fost cele două mari orașe din Banat, Arad și Timișoara.

ADVERTISEMENT

În aceste zone, ploile torențiale au adus inundații în mai multe imobile, inclusiv la un spital, iar copacii căzuți au produs pagube importante pentru cetățeni.

Ploi abundente în vestul țării: spital din Arad, inundat

În urma ploilor căzute joi seara, o clădire a Spitalului Județean Arad a fost inundată. Apele au ajuns pe holurile secției de Fizioterapie, în cabinetele de la subsolul clădirii, și chiar în unele saloane.

ADVERTISEMENT

Medicul George Pribac a postat mai multe fotografii pe pagina sa de Facebook cu spitalul inundat. ”An de an, cabinetele și laboratoarele care se află în subsolurile Spitalului Municipal sunt inundate, pline de dejecții și urină printre materiale, echipamente, aparatură și calculatoare.

Vă puteți imagina ce resurse financiare vor fi din nou necesare pentru a igieniza și dezinfecta acele cabinete?” – scrie Dr. Pribac într-un mesaj ce însoțește imaginile de la Fizioterapie.

ADVERTISEMENT

Probleme au fost însă și în oraș. Trei arbori s-au prăbuşit peste două maşini, iar două case au fost inundate. Aradul a fost aseară sub cod roșu de vijelii.

Nai-post ni George C. Pribac noong Huwebes, Hulyo 2, 2020

ISU Arad a anunțat că mai mulţi copaci au fost rupţi de vijelie, iar câţiva au căzut pe autoturisme parcate. Numeroși copaci au fost rupți şi în județ, îngreunând circulaţia până când s-a reuşit îndepărtarea acestora.

ADVERTISEMENT

Sute de pompieri, solicitați să intervină la inundațiile din Timișoara

La 50 de kilometri distanță, în Timișoara, s-au înregistrat peste 80 de apeluri la numărul de urgenţă 112, iar în jur de 250 de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei care a inundat subsoluri de instituții publice, dar şi case sau anexe gospodărești, în urma unei furtuni.

”Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul a 3 instituţii publice (Casa Tineretului, Str. Arieş, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş şi Maternitatea Bega), 18 case, 9 curţi, 10 beciuri şi subsoluri inundate şi 6 anexe gospodăreşti.

De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi – un copac căzut pe calea ferată pe raza localităţii Satchinez, şi alţi doi copaci căzuţi în Timişoara”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş, conform News.ro.

ADVERTISEMENT