News

Veteran de război, de 91 de ani, vaccinat împotriva Covid-19. “A trăit vremuri în care vaccinurile au scăpat lumea de boli”

23.02.2021 | 11:08
Veteran de razboi de 91 de ani vaccinat impotriva Covid19 A trait vremuri in care vaccinurile au scapat lumea de boli
ADVERTISEMENT

Un veteran de război, în vârstă de 91 de ani, s-a vaccinat împotrica Covid-19. Bătrânul a trăit vremuri în care lumea a fost salvată de serurile împotriva diverselor boli.

Este primul vaccin pe care omul în face, după 85 de ani. El s-a vaccinat împotriva variolei, când avea doar șase ani. Sabin Husariu are o poveste de viață impresionantă.

ADVERTISEMENT

Platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19 a distribuit pe pagina de Facebook impresionanta poveste a veteranului de război. Reprezentanții instituției au precizat că bătrânul este un „exemplu de moralitate la 91 de ani”.

Veteran de război, de 91 de ani, vaccinat împotriva Covid-19. “A trăit vremuri în care vaccinurile au scăpat lumea de boli”

„Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului. Singurul vaccin important făcut până acum a fost cel împotriva variolei, în urmă cu 85 de ani, pe când avea doar 6 ani”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

ADVERTISEMENT

„Sabin Husariu, în vârstă de 91 de ani, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și reprezentant al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala “Avram Iancu” Cluj, s-a prezentat la centrul de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca senin și încrezător pentru a se vaccina împotriva COVID-19”, a adăugat CNCAV.

Reprezentanții instituției nu au uitat să-i mulțumească bătrânului: „Vă mulțumim, domnule Husariu! Sunteți un adevărat exemplu de moralitate!”

ADVERTISEMENT

Povestea de viață a veteranului de război este una impresionantă. Tatăl acestuia a fost refugiat, iar el a ajuns copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani.

Bătrânul a mai spus că este primul vaccin important pe care îl face, după o perioadă considerabilă, 85 de ani. El s-a mai vaccinat împotriva variolei, pe vremea când avea doar șase ani.

ADVERTISEMENT

De altfel, variola este boala care a dus la apariția vaccinurilor, după ce a înspăimântat omenirea timp de câteva secole, ucigând milioane de oameni. Extrem de contagioasă, variolei i s-a găsit un vaccin în 1796 de către medicul britanic Edward Jenner, care a avut ideea de a-i injecta unui băiețel infectat o formă ușoară a bolii, pentru a-i stimula reacția sistemului imunitar.

ADVERTISEMENT