Sport

„Veteranul” lui Dinamo, anunț înaintea duelului salvării cu Csikszereda: „Avem primă, dar gândul nu ne e la bani acum”

Gabriel de Moura, „veteranul” lui Dinamo, a prefațat duelul de pe Arena Națională cu Csikszereda în manșa tur a „dublei” pentru menținere/promovare în SuperLiga.
17.05.2024 | 15:21
Veteranul lui Dinamo anunt inaintea duelului salvarii cu Csikszereda Avem prima dar gandul nu ne e la bani acum
Gabriel de Moura, „veteranul” lui Dinamo, a prefațat confruntarea cu Csikszereda de la barajul pentru promovare/menținere în SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo se duelează în „dublă” manșă cu Csikszereda M. Ciuc la barajul pentru menținere/promovare în SuperLiga. Prima întâlnire are loc luni, 20 mai, ora 20:00. Suporterii alb-roșiilor au luat cu asalt biletele la confruntarea de pe Arena Națională.

Gabriel de Moura, sincer înainte de Dinamo – Csikszereda: „Nu mai avem emoții”

Dinamo a încheiat play-out-ul SuperLigii pe locul 7, care duce la baraj și o va întâlni pe Csikszereda în drumul spre menținerea pe prima scenă a fotbalului românesc. Gabriel de Moura susține că toate emoțiile pe care le-a avut s-au consumat după victoria cu UTA Arad, scor 2-0, în ultima rundă a sezonului.

ADVERTISEMENT

”Pentru mine, emoţia a fost săptămâna trecută. Am fost aproape în lac. Acum nu mai avem emoţii. Acum trebuie să profităm de ce avem în faţă. Nu trebuie numai să ne bucurăm.

Nu e cazul să vorbim de ce a fost înainte. Noi am pierdut prea multe puncte. Acum avem o oportunitate mare şi cred că va fi bine. E o situaţie în care cred că nimănui nu-i place să fie aici”, a declarat Gabriel de Moura, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

„Veteranul” lui Dinamo, anunț înaintea duelului salvării cu Csikszereda: „Avem primă, dar gândul nu ne e la bani acum”

Gabriel de Moura a lăudat-o pe viitoarea adversară a lui Dinamo. Fundașul în vârstă de 35 de ani se bucură pentru că suporterii „câinilor” s-au înghesuit în tribune pentru a-și susține echipa favorită.

De asemenea, Gabriel de Moura a mărturisit că Dinamo are pregătite prime în cazul salvării de la retrogradare, însă a anunțat că toată atenția sa și a coechipierilor se îndreaptă către „dubla” de foc cu Csikszereda.

ADVERTISEMENT

„Jucăm cu un adversar greu. Trebuie să câştigăm. E o echipă puternică, joacă direct. Mai mult contează ce facem noi, să facem un rezultat bun acasă. În fotbal nu există diferenţă, trebuie să fim cu gândul la meci.

Sper ca suporterii să fie lângă noi. Cred că avem (n.r. primă), dar gândul nu ne e la bani acum. Vrem să continuăm în Liga 1”, a mai spus Gabriel de Moura. Returul dintre Dinamo și Csikszereda va avea loc o săptămână mai târziu.

ADVERTISEMENT

Cele două formații s-au mai întâlnit de două ori de-a lungul timpului. Primul duel s-a consumat în noiembrie 2018, în „optimile” Cupei României. Ciucanii au obținut victoria la loviturile de departajare, după 2-2 la finalul timpului regulamentar. A urmat duelul din noiembrie 2022, din Liga 2, scor 0-0 la Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT