Fotbal international

Veteranul lui Port Vale, Tom Pope, a anticipat că va înscrie împotriva lui John Stones în Cupa Angliei: ”Aș marca 40 de goluri pe sezon cu fundași ca el!” VIDEO

04.01.2020 | 21:01
Veteranul lui Port Vale Tom Pope a anticipat ca va inscrie impotriva lui John Stones in Cupa Angliei As marca 40 de goluri pe sezon cu fundasi ca el VIDEO
ADVERTISEMENT

Magia Cupei Angliei, cea mai veche competiție din lume, aduce în fiecare sezon momente deosebite, în care echipe sau jucători de plan secund, din fotbalul romantic al ligilor inferioare, se afirmă în lumea bună a sportului rege. În 2020 a venit rândul anonimului atacant Tom Pope de la Port Vale să facă pasul, fie și temporar, spre lumina reflectoarelor.

Tom Pope, jucător de la Port Vale, a anticipat că va marca împotriva lui John Stones în Cupa Angliei: ”Aș marca 40 de goluri pe sezon cu fundași ca el”

Sâmbătă seara, Tom Pope și ai săi colegi de la Port Vale, o echipă din Liga a 4-a engleză, s-au deplasat pe terenul celei mai bogate și valoroase echipe din Premier League, Manchester City, pentru un meci din turul 3 al Cupei Angliei.

ADVERTISEMENT

Port Vale a făcut o primă repriză onorabilă, fiind la trei minute distanță de a intra la egalitate pe tabelă cu echipa lui Pep Guardiola. După golul lui Zinchenko din minutul 19, cei de la Port Vale au egalat prin Tom Pope, însă Aguero a refăcut avantajul minim în minutul 42.

Autorul golului micuței echipe din ”League Two”, Tom Pope (34 de ani), a anticipat că va marca împotriva echipei care îl are pe John Stones ca fundaș central. În urmă cu șase luni, după un meci Olanda – Anglia 3-1 din Liga Națiunilor, Tom Pope îi făcea o promisiune indirectă apărătorului englez.

ADVERTISEMENT

”Tocmai am urmărit cele mai importante momente ale jocului Angliei! Știu că sunt un jucător din Liga a 4-a, știu că el joacă pentru Anglia, știu că are 150.000 de lire sterline pe săptămână.

Știu că este un jucător de milioane de ori mai bun decât mine, dar mi-ar plăcea să joc împotriva lui John Stones în fiecare săptămână! Aș marca 40 de goluri pe sezon!”, a scris Tom Pope pe twitter, pe data de 7 iunie 2019.

ADVERTISEMENT

Și Tom Pope a marcat contra lui John Stones

În minutul 35 al meciului de pe Etihad Stadium, David Amoo a centrat excelent pentru Tom Pope, iar acesta a marcat cu capul de lângă colegul lui John Stones, Taylor Harwood-Bellis, lăsându-l fără replică pe Bravo.

  • 200.000 de euro este cota lui Tom Pope
  • 60.000.000 de euro este cota lui John Stones (transfermarkt)
ADVERTISEMENT

Lupta de la distanță dintre Tom Pope și John Stones s-a întețit în repriza secundă, atunci când și apărătorul ”cetățenilor” și-a trecut și el numele pe tabela marcatorilor.

Tom Pope, ironii la adresa lui Stones și înainte de meciul de Cupă

Mesajul postat pe Twitter în iunie 2019 nu a fost singura ocazie în care Pope l-a ironizat pe rivalul său de la City. Într-un interviu pentru The Guardian, Pope spunea, pe 3 ianuarie, că:

”Dacă ar fi să aleg un fundaș central pe care să îl înfrunt, între Van Dijk și John Stones, cu siguranță că aș miza pe al doilea. Este mult mai slab din punct de vedere fizic. Nu e o critică, spun doar realitatea”

ADVERTISEMENT