Vettel, succes în Brazilia! Germanul şi-a arătat clasa la Interlagos. Hamilton nu a prins podiumul

Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Formula 1, Interlagos, Brazilia

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Braziliei şi ajunge la 302 puncte în clasament. Hamilton a recuperat extraordinar şi a încheiat pe 4 după ce a pornit de pe linia boxelor.

Sebastian Vettel a reuşit să îl depăşească imediat după start pe Valtteri Bottas. Germanul nu a mai pierdut primul loc pe parcursul cursei şi datorită unei strategii perfecte a reuşit să încheie primul cursa de pe circuitul Juan Carlos Pace, din Sao Paolo. 

Germanul a fost urmat de Bottas şi Raikkonen. Lewis Hamilton a pornit de pe linia boxelor şi a urcat până pe locul 4. În final, campionul mondial a încercat să urce pe podium, dar Kimi l-a blocat foarte bine şi a rămas pe podium. 

Lewis Hamilton şi-a asigurat titlul mondial etapa trecută, în cursa din Mexic. Vettel a acumulat 302 puncte şi se distanţează la 22 de puncte pe locul doi, faţă de Bottas, cu o cursă înainte de final.

Ultima etapă din Formula 1 va avea loc la Abu Dhabi, care va avea loc pe 26 noiembrie. Va fi ultima cursă a unei stagiuni care a fost dominată în prima parte de Sebastian Vettel, dar germanul de la Ferrari a avut o serie de curse foarte slabe, de care Lewis Hamilton a reuşit să profite. 

Clasament cursă: 

Clasament piloţi:

Clasament constructori: