Fanatik Show

El este cel care punctează şi depunctează în fotbalul românesc! “Mi-a zis că a cîştigat un campionat cu Kassai şi arbitrii”

Decizia Comisie de Disciplină a FRF, care a penalizat cu opt puncte formaţia FC Vaslui, aruncă fotbalul într-un nou scandal între o formaţie din Liga 1 şi instituţia condusă de Mircea Sandu....
04.10.2013 | 18:00
El este cel care puncteaza si depuncteaza in fotbalul romanesc Mia zis ca a cistigat un campionat cu Kassai si arbitrii

Decizia Comisie de Disciplină a FRF, care a penalizat cu opt puncte formaţia FC Vaslui, aruncă fotbalul într-un nou scandal între o formaţie din Liga 1 şi instituţia condusă de Mircea Sandu. FANATIK conturează portretul omului care, prin implicarea sa în fotbalul românesc, a decis ultimele ierarhii ale fotbalul românesc.

Scandalul dintre cele două părţi a pornit de la transferul lui Liviu Antal, fotbalist venit la gruparea moldoveană de la Oţelul Galaţi. Conform deciziei Federaţiei Române de Fotbal, Vaslui nu i-a plătit lui Ionel Codoban comisionul pe care agentul l-a stabilit în momentul trecerii lui Antal la gruparea lui Adrian Porumboiu.  “FC Vaslui are un litigiu la FRF cu acelaşi individ, Codoban, care există pe rol şi la Comisia de Disciplină. La prima instanţă, Vasluiul solicită o sumă de 250.000 de euro pe care acest individ a primit-o nejustificat. Este şi o plîngere penală asupra acestui Codoban. El minte, pentru că are relaţii la Federaţie. El poate spune orice, dar Comisia de Disciplină trebuie să ţină cont că speţa mai este judecată la alte două comisii din cadrul Federaţiei”, a dezvăluit Porumboiu.

Codoban, anchetat pentru transferuri făcute cu Vaslui!

Dar cine este Ionel Codoban? Conform declaraţiilor lui Adrian Porumboiu, impresarul este un om cu influenţă în fotbalul românesc, avînd funcţie la CS Craiova, echipa susţinută de primăria din Bănie, este prieten cu Adalbert Kassai, de aici venind verdictul favorabil al lui Codoban, şi este un oficial acuzat de către justiţia română că şi-a însuşit ilegal diferite sume de bani din vînzarea  unor jucători la Vaslui, Oţelul şi Dinamo, conform ziarului Bihoreanul. Conform presei locale care a anchetat cazul, Poliţia a descins la una dintre proprietăţile impresarului şi au luat mai multe sacoşe cu acte care relatau adevăratele sume ale transferurilor lui Dorin Mihuţ de la Bihor la Dinamo şi al lui Sebastian Sfîrlea la Vaslui! “În momentul în care ai o asemenea atitudine, nu întîmplător nu mai vine nici dracu să investească. Cei mai importanţi sînt codobanii. Codobanii ăştia vin de la cluburi. Adalbert Kassai este cel mai implicat în acest caz, Codoban. Sînt din aceeaşi localitate, au făcut multe furtişaguri împreună. De şase ani se fac numai nenorociri la comisii.  Un minus mare pe care îl avem, şi eu, şi alţii, este că nu facem nimic cînd sîntem călcaţi în picioare. Ne-au furat două campionate. Nu există în analele fotbalului mondial aşa ceva”, a continuat, furibund, la FANATIK SHOW, Porumboiu.

“Mi-a spus că a cîştigat campionatul pentru Oţelul cu arbitri!”

Bossul din Vaslui le aduce acuze grave lui Codoban şi Adalbaret Kassai! Omul de afaceri anunţă că Oţelul a cîştigat fraudulos campionatul. “Comisia care ne-a depunctat s-a grăbit ciudat. S-au grăbit ca să împartă banii. Ne-au păcalit destul cu 3-0 în Oţelul – Pandurii pentru că era Marius Stan în Comitetul Executiv şi trebuia să iasă campion. Trebuiau să fure cu arbitrii, cum mi-a spus chiar acest Codoban, care voia să vina la Vaslui şi chiar el mi-a spus clar. Chemaţi-l în emisiune şi sînt gata să merg la orice detector de minciuni. Mi-a spus cu martori că el a cîstigat campionatul pentru Oţelul cu arbitri şi cu Adalbert Kassai!”, a dezvăluit Porumboiu la radio GSP.

Oţelul, depunctată şi apoi în insolvenţă pentru 1 milion de euro către Codoban!

În anul în care Oţelul a cîştigat titlul, Ionel Codoban repezenta marea masă de jucători ai Galaţiului, impresarul fiind cunoscut în club ca una dintre cele mai apropiate persoane ale lui  Marius Stan. Întîmplător sau nu, după ce Stan a plecat de la club, fiind ales primar în urma cîştigării titlului de campioni ai României, Oţelul Galaţi a avut de plătit 1 milion de euro către impresar, în urma unor acte semnate cu Marius Stan! Gurile rele susţin că aceste sume reprezintă aşa zise “restanţe” către oamenii care au dat o mână de ajutor clubului moldav pentru cîştigarea titlului. De altfel, FRF a depunctat Oţelul cu 2 puncte pentru neplata datoriei, la finalul sezonului trecut! Mai apoi, clubul de pe malul Dunării a intrat în insolvenţă din cauza aceluiaşi Codoban! Acelaşi impresar a transferat apoi unii jucători pe care îi avea la Galaţi, ca în situaţia lui Antal. “N-are nimeni în lume impresari cîţi are România. Nu-i vedeţi pe toţi, dacă-i vedeţi pe toţi, care au jucători, care umblă la pariuri, care n-au nume, nu se văd, n-au miros. Dacă-l vedeţi pe Codoban, ziceţi că este expert imobiliar. Îi ţine pe jucători în joc de glezne“, tuna deunăzi Porumboiu!

Codoban, impus de Kassai în proiectul CS U Craiova!?

În urma scandalului de la Craiova, dintre Adrian Mititelu şi Lia Olguţa Vasilescu, a luat fiinţă o nouă echipă, CS U Craiova, care joacă în Liga 2 pe locul primit de la Adunarea Generală a FRF. Deloc întîmplător, Ionel Codoban a fost cel care, fără să aibă nici cea mai mică legătură cu oraşul Craiova, a fost, oficial, ales pentru a aduce jucătorii şi a alege antrenorul pentru CS U! Alegerea investitorilor a stîrnit rumoare în rîndul oamenilor care conduc destinele clubului din Bănie, Codoban şi Lincar fiind maziliţi în cele din urmă, dar cu o notă de plată pe măsură! “Nu l-a vrut nimeni, dar n-au avut de ales. Le-a fost băgat pe gît de Kassai”, spun oamenii apropiaţi lui CS U!

 

“Cum să se menţină decizia? Îşi bat joc de ea, au mutilat-o, au trecut la perversiuni sexuale cu ea. Mai mult ca niciodată sînt pornit să candidez şi să scap fotbalul românesc de şobolanii şi codobanii de la noi!” – Adrian Porumboiu

 

 

Tags: