Sport

Vialli – Mancini, o îmbrățișare care face înconjurul lumii. Povestea emoționantă din spatele acestui gest

Gianluca Vialli și Roberto Mancini au oferit imaginea zilei la Euro 2020, după calificarea dramatică a Italiei în sferturile de finală.
27.06.2021 | 11:33
Vialli  Mancini o imbratisare care face inconjurul lumii Povestea emotionanta din spatele acestui gest
Sursa foto: New Zealand News
ADVERTISEMENT

Italia este a doua sfertfinalistă a Campionatului European, după ce a învins naționala Austriei cu 2-1, în prelungirile partidei de la Londra.

Golul victoriei a venit abia în minutul 105 din gheata lui Matteo Pessina și a declanșat nebunia în tribunele legendarului Wembley. Gianluca Vialli a sărbătorit calificarea Italiei ca în vremurile bune.

ADVERTISEMENT

Impresionanta poveste din spatele exploziei de bucurie a lui Vialli

Fostul internațional al Italiei, Gianluca Vialli, acum director tehnic al Squadrei Azzura, și selecționerul Roberto Mancini au oferit imaginea care a făcut înconjurul lumii, la capătul meciului Italia – Austria.

Fostul atacant al Sampdoriei, Juventus și Chelsea a revenit în fotbal anul trecut, după ce mai bine de un an s-a luptat cu o necruțătoare boală. Fostul mare internațional italian din anii ’90 a fost diagnosticat, în 2018, cu cancer pancreatic.

ADVERTISEMENT

A luptat pentru propria viață așa cum a luptat pentru fiecare minge în vremea când lumea întreagă îi scanda numele în picioare. A ieșit învingător într-o bătălie pe care cei mai mulți dintre semeni nu o pot duce până la capăt.

Mai mult, Gianluca a revenit lângă echipa Italiei, pentru a face din nou pereche cu fostul său coechipier din perioada de glorie a Sampdoriei, Roberto Mancini. Temutul cuplu de atacanți din anii ’90 au celebrat calificarea Italiei, la fel cum o făceau după fiecare reușită în vremea în care cucereau Cupa Cupelor și titlul în Serie A.

ADVERTISEMENT

Îmbrățișarea și fericirea de pe chipurile celor două legende ale fotbalului italian a emoționat o lume întreagă. Fanii  i-au transmis gânduri bune și mesaje de încurajare lui Gianluca Vialli.

Pe cine ar prefera Roberto Mancini în sferturile de finală

Italia va întâlni în sferturile Euro 2020 învingătoarea dintre Belgia și Portugalia, meci care se va disputa duminică, de la ora 22:00, la Sevilla. Selecționerul Squadrei Azzura a evitat să nominalizeze echipa pe care ar prefera să o înfrunte în următoarea fază a Campionatului European.

ADVERTISEMENT

”Dacă prefer în sferturi Portugalia sau Belgia? Sunt două echipe extraordinare, așa că e greu de ales”, a driblat cu eleganță răspunsul, Roberto Mancini.

Selecționerul Italiei este îngrijorat de timpul scurt în care jucătorii săi vor trebui să se recupereze după meciul intens împotriva Austriei, decis abia în prelungiri.

”Trebuia să marcăm în cele 90 de minute și să nu ajungem în prelungiri, pentru că am intrat în extra-time cu o doză de oboseală. Dar jucătorii pe care i-am introdus pe teren au arătat o mentalitate de învingători și au avut capacitatea de a schimba în bine jocul nostru.

Cei pe care i-am schimbat au dat totul pe teren. Acest meci a fost ca un test care ne face bine, ne-a demonstrat că trebuie să dăm dovadă de o mentalitate și mai puternică”, a spus Mancini la finalul meciului cu Austria.

ADVERTISEMENT