News

Viața bate filmul! Un turist trăiește de 110 zile într-un aeroport din Filipine. Este blocat din cauza pandemiei de coronavirus

07.07.2020 | 19:56
Viata bate filmul Un turist traieste de 110 zile intrun aeroport din Filipine Este blocat din cauza pandemiei de coronavirus
ADVERTISEMENT

Un turist din Estonia trăiește o poveste de film. De 110 zile locuiește într-un aeroport din Filipine, unde a rămas blocat din cauza pandemiei de coronavirus.

Roman Trofimov, din orașul estonian Johvi, a zburat din Thailanda spre Filipine pe 20 martie, iar de atunci este blocat pe Aeroportul Internațional din Manila.

ADVERTISEMENT

Estonia și-a închis granițele, compania aeriană, cu care urma să zboare, AirAsia și-a suspendat zborurile și, în plus, i-a reținut și pașaportul.

Turist blocat de 110 zile pe aeroportul din Filipine

Roman Trofimov călătorea în sud-estul Asiei, dar programul său a fost schimbat complet când Filipinele și-au închis granițele. A zburat până în Manila, dar, când a ajuns acolo, a aflat că Filipine nu mai emitea vize turistice, adică nu mai putea să intre în țară.

ADVERTISEMENT

El a avut un zbor înapoi în provincia Cebu rezervat pentru aceeași zi, pe 20 martie și un zbor de întoarcere la Bangkok pentru 2 aprilie, dar ambele au fost anulate.

Trofimov a plecat din Estonia pe 12 martie, în aceeași zi în care Guvernul țării declara stare de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus. Trei zile mai târziu, și Filipine a declarat stare de urgență.

ADVERTISEMENT

Așa a ajuns Trofimov, practic, să locuiească în aeroport și să aștepte ziua în care va fi eliberat și se va putea întoarce acasă.

Disperat, pe 3 iulie, Roman a solicitat sprijinul presei printr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook, spunând că a fost reținut pe Aeroportul Internațional din Manila în urmă cu mai bine de 100 de zile și are nevoie de orice ajutor pentru a pleca acasă, relatează publicația estoniană err.ee.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în postarea sa, Roman spune că are un handicap, iar starea sa de sănătate se deteriorează din cauza lipsei de lumină naturală și a aerului proaspăt.

Se spală în toaletele din aeroport

„Am comunicat aproximativ o lună la telefon și prin e-mailuri. Am discutat diferite oportunități care să-mi permită să mă întorc în patria mea, dar din cauza coronavirusului nu s-a putut.

Compania aeriană la care se află acum pașaportul meu ar trebui să mă ducă în țară, dar ei nu zboară nicăieri acum. Mi-au luat pașaportul și o să-l văd abia atunci când își vor relua zborurile spre Estonia.

Mi s-a oferit și o altă variantă prin Turkish Airlines, dar în prezent nu zboară. Așa că aștept, data plecării a fost amânată de patru ori până acum. Aici s-a extins situația de urgență, iar țara este încă închisă”, a spus Roman Trofimov.

În primele zile, dormea pe băncile din aeropor, apoi, compania aeriană i-a pus la dispoziție o cameră. Se spăla în toaletele aeroportului, nu are asistență medicală  și cu mâncarea se descurcă cum poate. Beneficiază de două mese pe zi.

ADVERTISEMENT