Sport

Viața de film a lui Dumitru Dragomir, ajuns la 77 de ani: „Dacă nu ai ce povesti, nu ai trăit nimic!”. Video Exclusiv

Dumitru Dragomir a ajuns la 77 de ani! „Oracolul din Bălcești” a povestit la „Profețiile lui Mitică” un episod din viața sa de film.
30.05.2023 | 08:21
Viata de film a lui Dumitru Dragomir ajuns la 77 de ani Daca nu ai ce povesti nu ai trait nimic Video Exclusiv
Viața de film a lui Dumitru Dragomir. „Oracolul din Bălcești” va împlini vârsta de 77 de ani. Foto: captură Youtube - Profețiile lui Mitică.
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir  împlinește marți, 30 mai, vârsta de 77 de ani. Fost președinte al LPF, „ nea Mitică” este unul dintre personajele reprezentative ale fotbalului românesc. „Oracolul din Bălcești” face show în fiecare luni alături de Horia Ivanovici la emisiunea FANATIK „Profețiile lui Mitică”.

Dumitru Dragomir a ajuns la 77 de ani: „Nu există film mai tare decât viața mea”

În cea mai recentă ediție a emisiunii, moderatorul Horia Ivanovici i-a adus un tort și l-a sărbătorit pe Dumitru Dragomir. Ajuns la 77 de ani, „Mitică” a povestit un episod savuros din viața sa de film. Fascinant așa cum îl știm, Dumitru Dragomir a mărturisit că a devenit mai apreciat odată cu emisiunea „Profețiile lui Mitică”, însă nu a ezitat să recunoască faptul că este dornic de câte o înjurătură pe stadion.

ADVERTISEMENT

„Intru în 78 de ani. Fac 77, deci intru în 78 de ani. Să fim sănătoși cu toții! Primesc și eu atâtea telefoane. Numai la superlativ. Am văzut că acum lumea mă iubește mai mult decât atunci când eram la Ligă și la Federație. Acum parcă aș fi dornic de câte o înjurătură pe stadion. 

Din contră, mă apreciază lumea extraordinar. (n.r. ai bătrâneți frumoase?) Mi le-am făcut eu. Fac 77 de ani și intru în 78. N-am amintiri de ziua mea pentru că am fost atât de sărac încât nu mi-am făcut ziua. Mi-am făcut ziua prima oară după ce m-am însurat. M-a întrebat nevastă-mea: ‘dar tu nu-ți faci ziua de naștere?’ Ce e aia? Eu eram sălbatic, venit de la Bălcești”, a dezvăluit Dumitru Dragomir, la „Profețiile lui Mitică”.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a împlinit 77 de ani! Viața de film a lui „Mitică”: „Dacă stai o săptămână cu mine nu epuizez poveștile”

Nu puține au fost momentele când Dumitru Dragomir s-a destăinuit la „Profețiile lui Mitică” și a adus în fața opiniei publice povești savuroase din viața sa de film. „Azi-noapte m-am trezit pe la 3 nu știu ce Dumnezeu am avut și m-am gândit ce viață am avut. Nu există film mai tare decât viața asta a mea. 

Tu ține minte ce îți spun eu. Poți să ai o stea în frunte, poți să faci averi și mai multe, poți să fii cel mai iubit, dacă nu ai ce povesti parcă nu ai trăit nimic. Nu-i a mea, e luată de la niște povețe evreiești. Dacă stai cu mine o săptămână nu epuizez poveștile mele adevărate”, au fost cuvintele lui Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Ulterior, „Corleone” a povestit un episod din copilărie. „Am avut o viață tumultoasă și mă gândeam azi-noapte când eram mic. Bă, al dracu’ eram! Ce nu s-a pomenit. Munceam de rupeam pământul. Azi-noapte m-am gândit jur cu cruce că spun adevărul. Plecam cu vitele la păscut la 6 dimineața după ce mulgea mama vacile.

Ei plecau la muncă și eu rămâneam singur acasă. Veneam la ora 12 cu animalele acasă, fugeam repede într-un lan de floarea-soarelui și luam un sac de frunze de floarea-soarelui. O parte din sacul de floarea-soarelui îl tocam, puneam o mână de tărâțe și dădeam la rațe, iar celălalt îl dădeam la porci. Aveam doi porci. 

ADVERTISEMENT

„Sunt bine, dar când e să te ia dracu’, te ia din ușa Bisericii”

„După ceea mi-era o foame de muream. Mă spălam pe mâini, băgam mâna într-o garniță plină de untură, scoteam o jumară sau două. Puneam în tigaie. Luam o bucată de mămăligă făcută de mamă de seară și mâncam untura, cu jumară și cu mămăligă (n.r. înghite în sec)

VEZI VIDEO MAI JOS

Mai beam și o cană de lapte dacă aveam că mama vindea laptele și nu îl oprea pentru că se strica repede. Erau niște călduri la mine în Bălcești vara! Iarna era ca un clopot. Iarna era foarte frig, vara foarte cald. Sunt sănătos, mulțumesc lui Dumnezeu! Sunt chiar mai bine decât mă așteptam, dar când e să te ia dracu’ te ia din ușa Bisericii. Nu știi când cazi”, au fost poveștile lui Dumitru Dragomir

În perioada 1996-2013, Dumitru Dragomir a fostul președintele Ligii Profesioniste de Fotbal. „Mitică” a condus pe rând la debutul în activitatea profesională pe Chimia Râmnicu Vâlcea, Viitorul Scornicești, FCM Brașov și Victoria București.

PROFEȚIILE LUI MITICĂ vor fi ”live”, online pe FANATIK în fiecare luni, începând de la ora 13:00. Poți urmări PROFEȚIILE LUI MITICĂ pe toate căile de comunicare ”fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de youtube FANATIK, de la pagina de facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok, de la pagina de facebook Horia Ivanovici la contul de twitch FANATIKRO.

ADVERTISEMENT