News

Viața de nabab pe care o duce Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului! Trei neveste, ceas de sute de mii de dolari și vacanțe de vis pentru favoritul lui Vladimir Putin

Viața de nabab pe care o duce Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a fost îndelung dezbătută de ruși, dar și de presa internațională
Viata de nabab pe care o duce Dmitry Peskov purtatorul de cuvant al Kremlinului Trei neveste ceas de sute de mii de dolari si vacante de vis pentru favoritul lui Vladimir Putin
Vladimir Putin are un purtător de cuvânt aspru criticat de opinia publică. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Funcția de purtător de cuvânt al Kremlinului este una dificilă, dar, în ultimul timp și aspru contestată. Alesul lui Vladimir Putin are rădăcini puternice cu diplomația sovietică și a deținut mai multe posturi importante în stat până când a intrat în departamentul de comunicare al președintelui rus. Dmitry Peskov s-a născut la Moscova în 1967 și a avut parte de o copilărie aproape normală.

Spunem aproape normală pentru că tatăl său a condus misiunea diplomatică sovietică în Pakistan, ceea ce i-a schimbat primii pași în viață în mod categoric. La doar 22 de ani, Peskov a absolvit Institutul țărilor din Asia și Africa la Universitatea de Stat din Moscova, specializându-se în Istorie și studii orientale.

ADVERTISEMENT

Viața de lux pe care o duce Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului!

În același an, Peskov s-a alăturat ministerului de externe sovietic pentru ca la distanță de numai câteva luni, acesta să fie numit în cadrul Ambasadei sovietice din Ankara, Turcia, ca asistent administrativ.

A urcat pe scara ierarhică și a ajuns atașat și apoi al treilea secretar la ambasadă. În 1994 a fost desemnat să lucreze la Ministerul rus de Externe de la Moscova, dar a rezistat aici doar doi ani. S-a întors la Ankara în 1996 cu gradul diplomatic al doilea și apoi primul secretar la Ambasada Rusiei.

ADVERTISEMENT

În 2000, Peskov a revenit în Rusia pentru a lucra la serviciul de presă al președintelui rus, ocupând mai multe funcții, inclusiv un mandat de patru ani în calitate de prim-adjunct al secretarului de presă al președintelui. Peskov a îndeplinit funcția de purtător de cuvânt al lui Putin din aprilie 2000. Și-a urmat șeful cât timp Putin a ocupat poziția de premier

Peskov a devenit cunoscut opiniei publice din Rusia pentru sângele rece pe care l-a afișat în timpul protestelor rusești din 2013. Atunci când polițiștii i-au împușcat pe protestatari, Peskov a spus sec: „Protestatarii care au rănit polițiștii antidisturbatori ar trebui să aibă ficatul pătat pe asfalt” .

ADVERTISEMENT

Dmitry Peskov, trei căsătorii și un ceas care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată

În iulie 2015, Peskov a luat o decizie care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Mai exact, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin s-a logodit cu o patinatoare, campioană olimpică, Tatiana Navka, femeie cu care are o fiică. Interesant este că Navka deține cetățenia atât rusă, cât și americană.

Cei doi au putut să se căsătorească după ce Peskov a finalizat divorțul de a doua soție. În timpul nunții, Peskov a fost fotografiat purtând un ceas Richard Mille de 670.000 de dolari. Da, citiți bine, 670 de mii de dolari.

ADVERTISEMENT

Suma era mai mare decât toate veniturile declarate de Peskov pentru toți anii de serviciu ca angajat de stat, ceea ce a provocat un scandal uriaş. Culmea, Peskov a răspuns că soţia lui a plătit pentru ceas.

ADVERTISEMENT

Criticii de la Kremlin acuză elita guvernantă a Rusiei că exploatează apropierea de putere pentru a se îmbogăți ilegal, iar ceasul lui Peskov, unul care are în relief un craniu de aur, a ridicat mari semne de întrebare. Aceştia s-au întrebat cum și-ar fi putut permite un accesoriu atât de scump din salariul său oficial un angajat la stat. Mai mult decât atât, Peskov a transmis că ceasul a fost, de fapt, un cadou de nuntă și că prețul pe care toată lumea îl discută nu este unul adevărat.

Fiica lui Peskov, stagiar la Parlamentul European

Nici fiica purtătorului de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin nu a scăpat de critici. Astfel, aceasta a fost angajată ca stagiar pentru un membru francez de extremă dreapta în Parlamentul European.

Presa internaţională a transmis că Elizaveta Peskova, fiica lui Dmitry Peskov, este asistent stagiar al lui Aymeric Chauprade. Acesta din urmă a lucrat şi el anterior pe postul de consilier apropiat pentru Marine LaPen, o figură importantă a extremei dreapta. Despre Peskova, care studiază dreptul și relațiile internaționale în Franța, se spune că are acces la toate documentele Parlamentului European, inclusiv la cele sensibile referitoare la politica externă și comerț.

De asemenea pe mâna ei ar fi şi gama completă de proiecte de legislație. O sursă importantă de la Bruxelles a transmis jurnaliştilor britanici că este ceva obișnuit ca deputații să aleagă persoane din afara UE și că asistenții nu sunt supuși verificărilor de securitate.

Între timp, Chauprade a confirmat că Peskova lucrează pentru el ca stagiar şi este în prezent vicepreședintele grupului Europa Libertății și Democrației Directe, condus de fostul lider al Partidului Independenței Regatului Unit, Nigel Farage.

De ce îl acuză Alexei Navalny pe Dmitry Peskov

Ceasul a fost începutul unui lung şir de scandaluri care l-au avut în centru pe Peskov. Aleksei Navalny a solicitat ca purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin să explice şi finanțarea din spatele unei călătorii pe care acesta ar fi făcut-o pe un iaht de lux în Marea Mediterană.

Navalny a precizat că Peskov a plecat în vacanță cu noua soție, în largul Sardiniei pe un yaht a cărui chirie costă nu mai puţin de 350.000 de euro pe săptămână în extrasezon, preţul putând să ajungă până aproape de 400 de mii în mijlocul verii.

Navalny a spus că grupul său anticorupție cere o explicație de la funcționarul public Peskov despre cine a plătit închirierea iahtului sau, dacă a plătit el, care sunt sursele unui astfel de venit.