Fotbal international

Viața modestă a lui Marcelo Bielsa la Leeds. „El loco” trăiește într-un apartament de o cameră și merge pe jos la antrenamente

14.10.2019 | 16:10
Viata modesta a lui Marcelo Bielsa la Leeds El loco traieste intrun apartament de o camera si merge pe jos la antrenamente
ADVERTISEMENT

Marcelo Bielsa este unul dintre cei mai apreciați antrenori de fotbal din lume, dar modestia și simplitatea sa au fost mereu în simpatia microbiștilor din întreaga lume. Actualul tehnician al lui Leeds trăiește într-un apartament de o cameră, își scoate ecchipa la cafenea pentru a ține ședințe și merge pe jos până la antrenamente.

Viața modestă a lui Bielsa, deși ar putea să își permită lucruri luxoase

Marcelo Bielsa a impresionat la toate formațiile unde a antrenat, dar mai ales la Athletic Bilbao, unde s-a făcut remarcat pe plan european, prin parcursul spectaculos al „bascilor” din sezonul 2011-2012 al Europa League. „El loco” trăiește într-un apartament modest din Leeds , de o singură cameră și pleacă de fiecare dată pe jos la antrenamente cu un ghiozdan în spate în care își ține toate notițele.

ADVERTISEMENT

Locul preferat al lui Marcelo Bielsa este cafeneaua „Costa Coffee”, unde petrece ore în șir în care își notează mai multe informații despre tactică sau despre schimbările pe care vrea să le facă în echipă. Uneori îi aduce și pe elevii săi, pentru diferite ședințe. Cafeneaua la care merge nu este deloc o cafenea scumpă, iar mulți clienți se bucură de prezența lui „El loco”, care a fost foarte aproape să o ducă pe Leeds în Premier League, sezonul trecut.

Marcelo Bielsa, antrenorul lui Leeds. Sursă foto: hepta.ro
Marcelo Bielsa, antrenorul lui Leeds. Sursă foto: hepta.ro

Primele luni în Anglia. Le-a dat voie fotbaliștilor să se joace pe Playstation

Niciodată nu este ușor să te muți într-po țară străină, atât ca jucâtor cât și ca antrenor, însă Bielsa a trecut repede peste orice dificultăți de adaptare și a venit cu o schimbare pentru jucători. Pentru a nu mai fi stresați de meciurile pe care le au de jucat în Championship, jucătorii lui Leeds au primit din partea lui Bielsa voie să aducă un Playstation și o masă de biliard, pentru a se debarasa de orice gând care ar putea să le afecteze jocul.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a semnat cu Leeds, el nu a dat prea multă importanță clauzelor din contract ci a vrut să sublinieze în fața șefilor că este în căutare de a face performanță, iar partea financiară nu a fost motivul pentru care a ajuns la formația britanică. Singura lui dorință a fost să i se găsească un apartament micuț, care să fie mai aproape de baza de antrenament, la care el va plăti chiria. Dorința i-a fost îndeplinită, iar el merge aproximativ 30 de minute zilnic până la antrenamentele echipei.

  • 64 de ani a împlinit Marcelo Bielsa pe 21 iulie
Marcelo Bielsa a ratat promovarea în Premier League. Sursă foto: hepta.ro
Marcelo Bielsa a ratat promovarea în Premier League. Sursă foto: hepta.ro

Obsesia pentru performanță și dragostea fanilor pentru el

Chiar dacă nu a reușit să promoveze în Premier League, felul în care Leeds evoluează este pe placul fanilor, dar și a conducerii , care i-a prelungit contractul, deși tehnbicianul argentinian nu și-a îndeplinit obiectivele. Bielsa este un antrenor obsedat de performanță, iar antrenamentele pe care le gândește pentru jucători sunt foarte intense. Marcelo a devenit un personaj foarte îndrăgit la Leeds și toți fanii își pun mari speranțe în el.

ADVERTISEMENT
Ander Herrera & Marcelo Bielsa. Sursă foto: twitter
Ander Herrera & Marcelo Bielsa. Sursă foto: twitter

Ander Herrera, jucătorul lui PSG, povestea cum decurgeau antrenamentele sub comanda lui Marcelo Bielsa la Athletic Bilbao: „Efortul pe care îl depuneam la antrenamente era fantastic. Mulți dintre jucători se opreau la marginea terenului și vomitau din cauza oboselii. Este adevărat că în timpul meciurilor simțeam că zburam. Alexis Sanchez de la Barcelona mi-a zis în timpul unui meci ‘Frate dar voi cât alergați !?’”.

  • 5 este locul pe care Leeds îl ocupă în Championship după 11 etape cu 20 de puncte