Viaţă regală! Regele Mihai şi Regina Ana au fost aproape 70 de ani împreună

Regele Mihai şi Regina Ana au fost aproape 70 de ani împreună. O viaţă în care au împărţit exilul, greutăţile şi pasiunile. Le-au trăit pe toate aşa cum au pornit în viaţă: umăr lângă umăr, ca o singură fiinţă. Regele Mihai a fost fermecat de chipul Anei de Bourbon-Parma cu mult înainte ca cei doi să se întâlnească în persoană.

În anii 1942-1943, Regele primea la palat reportaje filmate pe front. Unul era despre descoperirea în Maroc a mormântului fratelui cel mare al mamei. Ana de Bourbon-Parma a fost cea care a descoperit mormântul, într-un mausoleu din Rabat şi chiar apărea în câteva imagini din reportaj. Atunci, Regele Mihai a cerut operatorului să decupeze fotogramele cu chipul acesteia şi să le transforme în fotografii, fără să ştie prea bine cine era.

Şi povestea întâlnirii dintre cei doi are farmecul ei. S-a întâmplat în 1947, când Regele a fost invitat la nunta Prinţesei Elisabeta, viitoarea Regină a Angliei, cu Prinţul Filip. Majestatea Sa a mers cu avionul pe care îl pilota singur, alături de Regina mamă Elena.

Sursa: Realitatea.net